Košarka

Sjajni rezultati zeničkih košarkaških klubova u 21.kolu bh. prvenstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U proteklom 21.kolu bh. Prvenstva u košarci za žene i muškarce, tri zenička kluba ostvarili su tri pobjede i to velike i vrijedne u odnosu na protivnike i njihove rezultate u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Prvo su, u prošli petak, košarkašice KK Jumper bile domaćini, u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“, ekipi ŽKK Play Off iz Sarajeva, favoritu u ovom susretu. Veliku pobjedu u ovom meču, nakon produžetka od pet minuta (78:77), ostvarila je domaća ekipa KK Jumper, debitant u ligi.
Najveći doprinos u ovoj pobjedi i najefikasnije kod Jumpera bile su: kapiten Amna Kahrić 31 poen, Amna Isaković 21, Amila Kahriman 9, i Farah Đuherić 8 poena.
Iz KK Jumper ističu da im je ovo bila veličanstvena pobjeda i ujedno jedna od najvrijednijih pobjeda.
Nakon odigranih 21 kolo KK Jumper ima pet pobjeda i 15 poraza, 25 bodova, deseto mjesto na tabeli, bili su slobodni u 11.kolu. O ovome smo pisali na linku.
U narednom 22.kolu ekipa KK Jumper gostuje kod Jedinstva Dženeks u Tuzli, od kojeg su poraženi jesenas u Zenici sa 65:75.

Drugi zenički ligaš, KŽK Čelik, višestruki prvak i osvajač Kupa BiH, bio je domaćin, protekle subote, ekipi Feniksa iz Banja Luke i ostvario je, takođe, veliku i zasluženu pobjedu od 76:69 u gradskoj Areni.
Najzaslužnije za ovu pobjedu i najefikasnije u ekipi Čelika, trenerice Aide Kalušić, bile su Ajla Selimović sa 26 poena, kapiten Nedžla Kovačević 21, Sajra Ćajić 11 poena. O ovoj pobjedi objavili smo na linku.

Zenički KŽK Čelik je sada sa bilansom od 13 pobjeda i šest poraza, 32 boda, peto mjesto na tabeli, a bili su slobodni u 6. i 19.kolu.
U narednom 22.kolu ekipa KŽK Čelik gostuje u Ugljeviku kod ekipe Rudar Sport, koju su jesenas u Zenici pobjedili ubjedljivo sa 69:33.

Košarkaši OKK Čelik bili su u subotu, u proteklom 21.kolu, na gostovanju u Bratuncu kod istoimene ekipe. Vrijednu i zasluženu pobjedu u ovom meču ostvarili su gostujući košarkaši Čelika, rezultat 77:80.
Tako su se košarkaši Čelika iskupili za domaći poraz u prošlom kolu od Bosne Royal (80:89) i prekid serije od šest pobjeda u nizu, a ekipu Bratunca pobjedili drugi put u ovom prvenstvu.
Najveći doprinos u pobjedi Čelika i ujedno dvocifreni strijelci su bili Haris Ćurevac sa 22 poena., Haris Delalić 16, Meris Bečirović 14 i Milivoje Božović 13 poena + 10 skokova (double-double učinak).
O ovoj pobjedi košarkaša Čelika pisali smo na linku.

OKK Čelik je sa skorom od 12 pobjeda i sedam poraza u 19 odigranih utakmica, trenutno prvo mjesto na tabeli, a u drugom i 15.kolu bili su slobodni.
U sljedećem 22. kolu, deveto kolo drugog dijela prvenstva, košarkaši Čelika su domaćini ekipi Zrinjski iz Mostara, od koje su izgubili jesenas u Mostaru sa 85:80.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno