Info

Saznajte jeste li hronično neispavani

Saznajte jeste li hronično neispavani
Saznajte jeste li hronično neispavani
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saznajte jeste li hronično neispavani- Uz ovaj užurbani tempo, kojim živimo i radimo, hronična iscrpljenost i umor nisu ništa čudno. Dapače, oni su bolest modernog doba, a vjerujemo kako sami sebe često nađete u takvom rasulu. Problem je u tome što se naše tijelo s vremenom navikava na takvu situaciju pa ni vi više niste sigurni jeste li umorni ili ste hronično neispavani.

No, srećom, postoji jedan vrlo jednostavni trik sa kašikom, koji će vam otkriti odgovor na ovo pitanje. Osim kašike, trebat će vam i lonac, koji ćete staviti na noćni ormarić.

Sve što trebate napraviti jest uzeti poslijepodnevnu stanku, leći u krevet, uzeti kašiku u ruku te ju držati tačno iznad lonca. Zapišite vrijeme, kada ste to učinili, a zatim zatvorite oči i pokušajte zaspati. Kada zaspete, mišići će se opustiti, a logično, kašika će vam ispasti iz ruke na lonac, što će proizvesti prilično glasnu buku i probuditi vas.

Znamo kako to zvuči, no sjetite se da je ove informacije važno znati jer se radi o vašem zdravlju. Ako ste se probudili u roku od pet minuta, to se zove hronična neispavanost, 10 minuta otkriva kako situacija nije jako loša, no uvijek bi mogla biti bolja, dok je 15 plus minuta znak da spavate sasvim dovoljno.

avaz.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno