Zenica

Regulacija rijeke Bosne

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sklopu oporavka od poplava i smanjenja rizika u BiH ,UNDP i Vlada Velike Britanije finansiraju projekat regulacije rijeke Bosne u Zenici.

Ukupna vrijednost radova iznosi 783 000 konvertibilnih maraka ,a izvođač je preduzeće „Almy transport“.Direktor ,Jasmin Kalabić ,ističe da je previđeno uređenju obale u dužini od 600 metara ,od mosta u Lukovom polju do Bilimišća.

Rok za završetak radova ,prema potpisanom ugovoru ,iznosi 135 dana ,a da li će biti tako umnogome će ovisiti od vremenskih uslova.
Paralelno ,isti izvođač privodi kraju radove na rekonstrukciji dionice regionalne ceste R-445 ,Zenica – Tetovo ,u dužini od 750 metara ,od pravoslavne crkve do pekare Pariz.

Ukupna vrijednost investicije ,koju finansira kantonalna direkcija za ceste , iznosi 523 000 konvertibilnih maraka.
U prethodne dvije faze za rekonstrukciju ovog putnog pravca utrošeno je 2 miliona konvertibilnih maraka.U potpunosti je sanirano 3 kilometra saobraćajnice ,izgrađene su pješačke staze ,autobuska stajališta ,

sistem za prikupljanje i odvodnju površinskih voda ,a u naselju Podbrežje je izvršena sanacija klizišta.

rtvze.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno