Zenica

Prijem za predstavnike UNDP-a

Podijeli ovu vijest:

U Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, policijski komesar Semir Šut sa saradnicima upriličio je prijem za predstavnike Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP), menadžere projekata Jasmina Porobića i Aminu Mašović.

Na sastanku koji je tom prilikom održan, razgovaralo se o projektima koje ova međunarodna organizacija realizuje u saradnji sa policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini, sa posebnim akcentom na realizaciju projekata sa Upravom policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Ugledni gosti su istakli veoma dobru saradnju na realizaciji nedavno završene kampanje pod nazivom „Biraj život bez oružja“, kojom prilikom je u gradovima Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji sa policijskim službenicima, vršena podjela promo materijala o ciljevima i suštini zavedene kampanje, organizovani okrugli stolovi, te u direktnoj komunikaciji sa građanima pojašnjeno šta se želi postići navedenim aktivnostima. Tokom realizacije navedene kampanje ukazano je na situacije u kojima dolazi do zloupotrebe oružja sa tragičnim posljedicama, kao i na sve opasnosti od korištenja vatrenog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava.

PROČITAJTE I:   FOTO: Uspješno realizovano dvadeset dana Zimovanja na zeničkom izletištu Smetovi

Cilj naznačenih aktivnosti je bio da se stanovništvo detaljno informiše o Zakonu o amnestiji za nedopušteno držanje minsko-eksplozivnih sredstava i oružja u FBiH, koji je omogućio svim građanima da u vremenskom periodu od dvije godine, oružje i minsko-eksplozivna sredstva koje imaju u nelegalnom posjedu bez ikakvih sankcija predaju policiji.

U nastavku sastanka, predstavnici UNDP-a su naglasili da će nastaviti sa realizacijom započetih aktivnosti na opremanju policijskih vozila u Zeničko-dobojskom kantonu, te kao vid podrške iskazali spremnost da učestvuju i u drugim projektima.

PROČITAJTE I:   Krizni štab preporučio prolongiranje nastave u ZDK za sedam dana, sutra odluka Vlade

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010