Zenica

Jovanović: Godinu na čelu JP

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prije godinu dana direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata u Zenici zvanično je postao Feđa Jovanović. Na konkurs se prijavilo ukupno sedam kandidata, a Nadzorni odbor se odlučio za Jovanovića, nakon čega je imenovanje odobrio i načelnik Zenice Husejin Smajlović.

U proteklih godinu dana jedan od najbitnijih i najboljih događaja od postojanja zeničke Arene obilježio je koncert RedBull Soundclash na kojem su nastupili grupe S.A.R.S i Dubioza kolektiv.

“Na ovaj događaj smo posebno ponosni jer smo ispunili sva očekivanja i javnosti i Red Bull-a koji ovakve sadržaje organizuje širom svijeta, a ovaj je bio prvi u našoj regiji”, rekao nam je Jovanović.

U proteklom periodu rekonstruisani su mokri čvorovi na zeničkim bazenima, povećane mjere sigurnosti, a za bezbijednost kupača je od ove sezone zadužen SRK Zenica. Nakon niza godina, ponovo je uvedeno noćno kupanje, koje je ozvaničeno koncertom zeničke grupe Nemoguće vruće. Također, na Kamberovića polju osposobljeni su i teniski tereni za noćne termine. Pojedine cijene usluga zakupa terena su promijenjene i došlo je do pojeftinjenja ili poskupljenja, tako da je termin u Areni sada 60 KM, dok je cijena ulaznice na bazene, i pored određenih rekonstrukcija, uvećana za 1KM. Zakup teniskih terena u jutarnjim i prijepodnevnim terminima je jeftiniji, dok je u poslijepodnevnim, tačnije od 16 sati, skuplji za 1KM.

“Cijene smo malo izmijenili i prilagodili građanima, tako da u globalu su ostale iste, dok smo na bazenima i pored uloženih sredstava uspjeli smanjiti iznos cijene ulaznice, što se već vidi na odzivu i podršci koju svakodnevno dobijamo od posjetilaca”.

Feđa Jovanović je poznato ime u svijetu sporta u našoj zemlji, posebno u košarci. Pokrenuo je bio i magazin Superinfo, prve besplatne novine u BiH, koje su postale medijski brand u centralnoj Bosni.

“Smatram da je ova pozicija najbitnija u mojoj dosadašnjoj karijeri i da se rezultati rada već ove godine vide. Trudimo se da budemo u službi građana i naša ‘vrata’ su otvorena svima koji su za suradnju, kako pravnim, tako i fizičkim licima, jer cilj nam je da se maksimalno iskoriste kapaciteti našeg preduzeća, koje u suštini i postoji zbog Zeničanki i Zeničana”, istakao je na kraju Feđa Jovanović, direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata u Zenici, pozivajući građane da svakodnevno mogu poslati i sugestije, i kritike, i pohvale vezano za ovo preduzeće.

Podsjetimo, pod okriljem ovog preduzeća djeluje niz sportskih objekata među kojima su stadion “Bilino polje”, Gradska arena Zenica, svi objekti u okviru Sportsko-rekerativnog centra “Kamberovića polje”, Gradski bazeni u Babinoj rijeci, sportska strelišta u naselju Bilimišće, kao i tereni i objekti na Smetovima.

zenit.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno