Politika

Ramo Isak: O pravima manjinskih naroda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ramo Isak: O pravima manjinskih naroda – U cilju ostvarivanja jednakopravnosti i življenja u skladu sa univerzalnim vrijednostima ljudskih prava i sloboda svih građana Zenice, gradski vijećnik mr. Ramo Isak posebnu pažnju posvećuje ostvarivanju svih prava i sloboda manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica i njihovih pripadnika/ca. To se prevashodno, zbog njihove brojnosti, odnosi na poboljšanje uslova življenja romske zajednice i na njihovo zapošljavanje.

Mr. Ramo Isak je ćitav svoj život proveo u multikulturalnoj i multinacionalnoj sredini, a posebno je kao vijećnik i skupštinski zastupnik dao svoj puni doprinos unapređenju i zaštiti prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica i nevladinih organizacija koje se bave pitanjima unapređenja i zaštite manjiskih prava.

Kao kandidat za gradonačelnika Grada Zenice mr. Ramo Isak planira da se u gradskoj administraciji uvede stalno radno mjesto koje će se baviti isključivo rješavanjem pitanja unapređenja života romske i drugih manjinskih naroda na kojem bi bilo angažovano lice romske nacionalnost.

Vezani sadržaj:

Ramo Isak: O harmonizaciji privrednih poticaja

Ramo Isak: o gradskoj administraciji

Ramo Isak: iskoristimo mogućnosti Zenice

Ramo Isak: O savjetima zdravstvene zaštite



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno