Politika

Ramo Isak: O konkursnim procedurama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ramo Isak: O konkursnim procedurama – Zapošljavanje je prioritetno pitanje koje je pored privrednog i ekonomskog razvoja Zenice jedan od najvažnijih programskih ciljeva Stranke demokratske aktivnosti – ASDA Zenica.

Ono na čemu će insistirati mr. Ramo Isak, kandidat za gradonačelnika Grada Zenica, jeste striktno zakonsko provođenje konkursnih procedura. Pri tome je vraćanje institucije konkursa u njegove zakonodavno-pravne okvire osnova da svako ima podjednake šanse da dobije posao. S obzirom da je korupcija kao globalna sigurnosna prijetnja tranzicijskih zemalja, prema indikatorima empirijskih istraživanja relevantnih institucija sistemski prisutna i u našoj zemlji, dovođenje u zakonske okvire konkursnih procedura bit će jedan od glavnih zadataka nove gradske administracije. Konačno se mora prihvatiti činjenica da je pri zapošljavanju umjesto ‘dominacije podobnosti’ neophodno ostvariti i postići ‘realnost sposobnosti’ kandidata!

U okviru ove problematike, kandidat za gradonačelnika mr. Ramo Isak, pored ostalog, posebno će se zalagati da se na taj način omogući zapošljavanje što većeg broja prosvjetnih radnika iz Zenice. Konačno je potrebno da se vrati dostojanstvo i osmijeh na lica svih onih koji bezuspješno učestvuju na konkursima, da kao ljudi mogu ravnopravno učestvovati u takmičenju za posao za koji se unaprijed neće znati ko ‘mora proći’, a ko ‘mora ne proći’. Akobogda.

Posjetite: Ramo Isak Facebook page  – LINK

Vezani sadržaj:

Ramo Isak: O gradskim bazenima

Ramo Isak: O pravima manjinskih naroda

Ramo Isak: O NK Čelik

Ramo Isak: O harmonizaciji privrednih poticaja

Ramo Isak: o gradskoj administraciji

Ramo Isak: iskoristimo mogućnosti Zenice

Ramo Isak: O savjetima zdravstvene zašti



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno