Sudske klupe

Privedeni napadači na Jasmina Čolomana

Gundulićeva ulica Zenica
Jasmin Čoloman ranjen u Gundulićevoj (foto: Klix)
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Privedeni napadači na Jasmina Čolomana – Dana 08.11.2015. godine, oko 14,00 sati, u ulici Ivana Gundulića u Zenici, od strane četiri nepoznata muška lica došlo je do upotrebe vatrenog oružja–pištolja prema licu Č.J. (Čoloman Jasmin) iz Zenice, koje je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Preduzimajući operativne mjere i radnje na terenu u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti pod kojima se desio navedeni događaj, službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, došli su do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela mogu dovesti lica: Š.A., Š.B., Š.I. i K.S., sva iz Zenice.

Dana 09.11.2015. godine, policijski službenici su pronašli i lišili slobode lica Š.A. i Š.I., te je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Tokom kriminalističke obrade došlo se do saznanja da je, nakon verbalnog, a potom i fizičkog napada lica Š.B. i Š.I. prema licu Č.J., od strane Š.A. došlo do upotrebe vatrenog oružja-pištolja prema Č.J., koji je tom prilikom zadobio ustrelne povrede u predjelu nadlaktice desne ruke koje su u Kantonalnoj bolnici Zenica okvalifikovane kao lahke tjelesne ozljede. Takođe je utvrđeno da je nakon izvršenja krivičnog djela, lice Š.A. sporni pištolj predalo licu K.S., kod kojeg je navedeno vatreno oružje i pronađeno od strane policijskih službenika, a radi se o pištolju marke “Zastava”, kalibra 6,35 mm. Navedeno vatreno oružje, kao i ostali tragovi bit će predmet potrebnih vještačenja.

Lica Š.A. i Š.I. su ispitana u službenim prostorijama u svojstvu osumnjičenih, na okolnosti izvršenja krivičnog djela koje im se stavlja na teret, dok je sa licem K.S. obavljen razgovor. Lice Š.B. se trenutno nalazi u bjekstvu i operativni službenici poduzimaju aktivnosti na lociranju i pronalasku istog, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti” iz člana 183. Krivičnog zakona FBiH.

Nakon kompletiranja predmeta, prikupljenih dokaza i obavještenja, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca protiv lica:

– Š.A., rođenog 1996. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Izazivanje opće opasnosti“ iz člana 323. stav 1. i krivično djelo „Lahka tjelesna ozljeda“ iz člana 173. stav 1. Krivičnog zakona FBiH, te krivično djelo iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona, i
– Š.I., rođenog 1965. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 32. stav 1. „Podstrekavanje“, a u vezi sa krivičnim djelom „Izazivanjem opće opasnosti“ iz člana 323. stav 1., te krivičnim djelom „Lahka tjelesna ozljeda“ iz člana 173. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje

Privedeni napadači na Jasmina Čolomana



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno