Sudske klupe

Pojačane aktivnosti na području PS Centar

specijalci MUP-a ZDK
specijalci MUP-a ZDK
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pojačane aktivnosti na području PS Centar- Obavještavamo vas da su u skladu sa planiranim mjerama i radnjama, od strane policijskih službenika Policijske uprave I, u dane 06. i 07.11.2015 godine, provedene pojačane aktivnosti na području Policijske stanice Centar. Tom prilikom su angažovani i timovi Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Navedene aktivnosti su se ogledale u pregledu lica u ugostiteljskim objektima, naročito u onim objektima u kojim često dolazi do narušavanja javnog reda i mira, zatim u formiranju kontrolnih punktova na kojim se vršila pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, sa ciljem pronalaska lica za kojim je raspisana potraga, pronalaska i oduzimanja predmeta iz krivičnih djela, predmeta kao sredstava izvršenja krivičnih djela, oružja, opojnih sredstava i drugih nedozvoljenih predmeta.

Tokom preduzimanja naznačenih aktivnosti na kontrolnim punktovima je od strane policijskih službenika kontrolisano 100 učesnika u saobraćaju, te je izvršen detaljan pregled 54 lica i motorna vozila shodno članu 25. Zakona o policijskim službenicima Zeničko-dobojskog kantona. Prilikom pregleda vozila kojim je upravljalo lice T.A. iz Zenice, a koje je kontrolisano na kontrolnoj tački u ulici Branilaca Bosne, dana 06.11.2015. godine, u 20,20 sati, od strane policijskih službenika je pronađena i privremeno oduzeta praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “speed”, težine 99 grama.
Na mjestu izvršene kontrole je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe, a lice T.A. je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I zavedena kriminalistička obrada.

Izvršenim pregledom lica i motornih vozila pronađena su i privremeno oduzeta 3 noža i jedna metalna palica, te je protiv 4 lica nadležnom sudu dostavljen Izvještaj o počinjenom prekršaju shodno odredbama Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona. Takođe, tokom ove akcije zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH izdato je 38 prekršajnih naloga. Od ovog broja, 9 prekršajnih naloga je izdato zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje MUP ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno