Zločini

Jasmin Čoloman ranjen u Gundulićevoj

Uviđaj nakon pucnjave
Uviđaj nakon pucnjave - ilustracija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jasmin Čoloman ranjen u Gundulićevoj- U pucnjavi koja se dogodila danas u 15 sati i 50 minuta u Zenici ranjen je Jasmin Čoloman (1975).

“Pucnjava je prijavljena u 15 sati i 50 minuta a na mjesto događaja nakon nekoliko minuta stigli su policijski službenici. Osoba J. Č. prevezena je u Kantonalnu bolnicu u Zenici”, potvrđeno je za Klix.ba u Operativnom centru MUP-a ZDK. Do pucnjave je došlo u Gundulićevoj ulici.

Iz MUP-a ZDK nisu mogli iznijeti više detalja o samom događaju prije okončanja uviđaja. Također, stepen povreda koje je zadobio Čoloman bit će poznat nakon ljekarskog pregleda.

Jasminu Čolomanu se sudilo za ratne zločine počinjenje na području Viteza 1993. godine. Sudsko vijeće Suda BiH 06. jula 2015. je zaključilo da nema dokaza da je Čoloman kao pripadnik Diverzantskog voda Sedme muslimanske brigade Armije BiH (ABiH) 24. aprila 1993. godine učestvovao u ubistvu hrvatskih civila, koji su bili zatočeni u domu u mjestu Počulice.

Gundulićeva ulica Zenica
Jasmin Čoloman ranjen u Gundulićevoj (foto: Klix)

Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno