Zenica

Pri kraju radovi na rekonstrukciji prve dionice Travničke ceste

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pri kraju radovi na rekonstrukciji prve dionice Travničke ceste- Privode se kraju radovi na modernizaciji ulice Travnička cesta u Zenici. U pitanju je modernizacija zapadnog ulaza u Zenicu iz pravca Viteza/Vjetrenica, odnosno ceste koja grad veže sa naseljima u slivu rijeke Kočeve te veže Zenicu sa susjednim Vitezom, odnosno ZDK sa susjednim SBK-om.

„Nakon toliko godina, došla je na red i modernizacija Travničke ceste u Zenici, jedne od najfrekventnijih cesta u ZDK, koja povezuje Vitez i Zenicu, odnosno ZDK i SBK. Uskoro očekujemo završetak radova. Prva dionica od oko 500 metara je asfaltirana tokom proteklog vikenda. Ukupna vrijednost planiranih radova je oko 170 hiljada KM, a dužina dionice ceste R441 koja je obuhvaćena modernizacijom je oko 1.000 metara“, kaže Arnel Isak, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona.

Projektom modernizacije ove ulice je obuhvaćena sanacija kolovoza i pješačkih staza, te nivelacija odvodnih šahtova kao i rješavanje pitanja odvodnje na mjestima koja su identificirana kao uska grla tokom obilnijih padavina.

„Zenica zaslužuje ljepši ulaz u grad iz ovog pravca i ovim projektom smo nastojali olakšati komunikaciju između Zenice i Viteza, te olakšati putnu komunikaciju naših sugrađana koji žive u naseljima Kočevskog sliva i naselja koja se nalaze uz Travničku cestu“, kaže ministar Isak, koji dodaje da su ulaganja u putnu infrastrukturu osnovni preduslov za stvaranje pretpostavki za razvoj privrede i obezbjeđivanje dostojanstvenih uslova za život građana.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno