Zenica

Od ovog četvrtka počinje „Kulturno-kreativno ljeto” sa knjižarom EN

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od ovog četvrtka počinje „Kulturno-kreativno ljeto sa knjižarom EN- Nakon prošlogodišnjih zanimljivih druženja pod nazivom „Kafa uz knjigu o Zenici“, na otvorenom pred knjižarom „En“, organizatori će ga nastaviti i ove godine. U 2020.godini održano je ukupno sedam druženja u mjesecima avgustu i septembru, koja su inicirali, osmislili i organizovali Midhat Kasap, bibliotekar i animator kulturnih programa  i Zuhra Bajramović-Halač, vlasnica knjižare „En“ u Titovoj ulici u Zenici.

Ovo je planirano druženje sa književnicima i pjesnicima, te ljetnom oživljavanju Titove ulice i ove popularne pješačke zone sa Carine prema RK Zeničanka. Bez budžetske i sponzorske podrške i ovoga će ljeta nastojati da dva puta sedmično ponude zanimljive književne programe.

Ove godine planirali su uvesti i programe za djecu od tri do deset godina, a Midhat Kasap, u izjavi za Zenicainfo objašnjava:

-Želja nam je da djecu, koja odrastaju, odmaknemo od mobitela i vratimo ih onome što je istinska vrijednost. Da ih vratimo slikovnicama, bojankama, knjigama od platna, da ih vratimo igračkama. U svakom od tih druženja, uz očekivani dolazak mališana, nastojaćemo da obezbijedimo i gostovanje autora knjiga i slikovnica za najmlađe. Prvo od tih druženja biće sa mladom kreativnom zeničkom spisateljkom Anidom Letić-Sikirić koja je uradila dvije slikovnice „Psić Bibi u Zenici i „Psić Bibi u Sarajevu“ što je lijep uvod da krenemo u „Zeničko kreativno ljeto“ -, izjavio je Midhat Kasap.

U okviru ovog programa, prva će biti predstavljena i zenička pjesnikinja Adisa Trtak-Bajramović. Nastaviće se naravno i promocije knjiga za zrelu publiku. Predstavićemo, precizira Kasap, roman našeg kolege novinara Josipa Dujmovića, novu knjigu poezije Taiba Spahića, koja još nije imala službenu promociju, te Adisa Tanovića autora slikovnica o Bosni i Hercegovini. Program „Kreativnog ljeta u Zenici“ još nije kompletiran a njegovi organizatori ljubiteljima pisane riječi u toplim ljetnim danima obećavaju zanimljive trenutke i lijepa druženja.

– Vaše prijave za učestvovanje u promocijama Vaših knjiga uz našu knjižaru koje će početi sa održavanjem već od 01.07.2021.godine, očekujemo sa prijavama u inboks knjižare uz obostrani dogovor oko termina Vašeg sudjelovanja. Sve promocije knjiga će biti održavane subotom od 11 sati. Pozivamo sve medijske portale da se družimo i što bolje predstavimo naše autore iz oblasti književnosti širom naše drage BiH. Dobro nam došli na sva druženja, koja će ostati da žive u nezaboravu -, objavili su na oficijelnoj facebook stranici knjžare „En“ u Zenici.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno