Zenica

FOTO: One Nation osigurao po 100 paketa za Zenicu do kraja godine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Danas ispred prostorija HU Merhamet, Međunarodna Humanitarna organizacija One Nation izvršila je podjelu humanitarnih paketa za najugroženije zeničke porodice.
Međunarodna Humanitarna Organizacija “One Nation” iz Velike Britanije je pristna u preko 40 zemalja svijeta. One Nation pomaže socijalno ugroženim porodicama, jetimima, samohranim majkama, starim iznemoglim i bolesnim licima. U Bosnu i Hercegovini One Nation je prisutan tek godinu dana ali već do sada smo obišli i pomogli preko 1100 porodica u Zenici. Zimi smo utoplili preko 200 porodica i domova u projektu “Cold days warm hearts”, a tokom Mubarek mjeseca Ramazana smo iftarima usrećili 1200 kućanstava u Zenici.
One Nation organizacija je aktivno učestvovala i u migranstkoj krizi te smo obezbijedili 5000 obroka za migrantski kamp Lipa u Bihaću. Do kraja godine će za Zeničane i Zeničanke koji su u potrebi biti obezbijeđeno svaki mjesec 100 prehrambeno-higijenskih paketa, a spremamo i projekte za Kurban Bajram te pomoć porodicama sa djecom kada mališani krenu nazad u školske klupe. Nažalost velika potreba ali i ljubav prema Bosni i Hercegovini je obavezala One Nation da svoj doprinos i donacije iz dana u dan povećavaju, tako da ćete sigurno zapaziti naše aktivnosti u narednom periodu.
“Želim da se zahvalim prije svega svim dobrim ljudima iz Velike Britanije koji pomažu naš grad Zenicu, ali i veliko hvala prijateljima iz HU Merhamet Zenica koji su nam pomogli u organizaciji i podjeli humanitarne pomoći. Velika mi je radost pomoći ljudima ali istovremeno i velika tuga što vidim koliko naših Zeničana ima koji izuzetno teško žive”, rekao je Boris Ćuković, predstavnik One Nation organizacije u Bosni i Hercegovini.
“Današnja donacija u vidi 100 prehrambenih paketa podijeljena je Merhametovim korisnicima koji se nalaze na evidenciji. To su osobe u stanju socijalne potrebe kojima se pomoć pruža u vidu obroka iz kuhinje, paketa ili su to osobe koje su uključene u projekat “Kućna njega starih osoba”. Naravno, ovi paketi im zaista mnogo znače. Zahvaljujemo se predstavnicima organizacije “One nation” za današnju donaciju i nadamo se da će sličnih zajedničkih projekata biti i u budućnosti”, poručila je Emina Kasap Omerašević sekretar RO Merhamet Zenica.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno