Ljudi

Predstavljamo: Mesud Pezer novi bh. rekorder

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavljamo: Mesud Pezer novi bh. rekorder – Mesud Pezer rođen je 27. avgusta 1994. godine u Zenici, gdje je i započeo svoju blistavu sportsku priču.

Iza člana Atletskog kluba Zenica i jednog od najboljih bh. atletičara je jedna od najboljih godina u karijeri. Iako je još relativno mlad, bh. bacač kugle nastavio je da puni kako klupske, tako i lične vitrine brojnim medaljama, peharima i priznanjima. Godinu je počeo sjajnim nastupom na dvoranskom Svjetskom prvenstvu u Birmingemu, gdje je zauzeo peto mjesto uz hitac 21,15 m, što je novi seniorski bh. rekord u dvorani.

Uslijedile su brojne pobjede na mitinzima, kao i medalje s balkanskih prvenstava u Istanbulu i Staroj Zagori, te Mediteranskih igara održanih u španskoj Taragoni, gdje se okitio bronzanim odličjem.

Bio je učesnik finala na Evropskom prvenstvu u Berlinu, gdje ga je samo povreda spriječila da napravi bolji rezultat, mada se i 12. mjesto ne može nazvati neuspjehom. Najbolji bacač kugle u BiH trenutno se nalazi na sedmom mjestu evropske i 11. svjetske liste najboljih bacača kugle u dvorani u 2018. godini.

Da je riječ o vrhunskom sportisti, vidjelo se još u omladinskim kategorijama. Prepoznao je to i žiri Izbora najboljeg sportsite BiH, koji mu je još 2012. godine dodjelio nagradu za najperspektivnijeg sportistu naše zemlje.

Svečana manifestacija 18. Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH biće održana 17. decembra u Kongresnoj dvorani hotelu “Holiday” u Sarajevu s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1.

Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Predsjedništvo BiH. Predsjednik stručnog žirija je Mirza Teletović, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministartsvo civilnih poslova BiH.

nezavisne.com

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno