Ljudi

VIDEO: Amel Tuka za Hayat – bio sam sretan i sa markom u džepu, na kraju sam na Olimpijadi nosio zastavu BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Amel Tuka za Hayat – bio sam sretan i sa markom u džepu, na kraju sam na Olimpijadi nosio zastavu BiH – Amel Tuka jedan je od Bosanaca i Hercegovaca koji ponosno brani boje jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

– Dijete sam koje je rođeno i odraslo ovdje. Puno više cijenim svoj uspjeh jer sam ga napravio u granicama BiH. Sjećam se trenutka kada sam nosio zastavu na Olimpijskim igrama. U tom trenutku svjesni ste da cijeli svijet gleda vas, gleda vašu zastavu. Bio sam ponosan što sam bio na čelu tog tima. Teško je sve opisati riječima. Trudim se da pokažem djelima, svojim uspjesima – kazao je Tuka u specijalnom programu Hayat TV-a.

Amela je život odveo u Italiju.

– Počeo sam da radim sa vrhunskim stručnjakom i bila mi je izuzetna čast da imam tog trenera. Radi se o izuzetno dobrom čovjeku koji mi je kao drugi otac. Njegovo znanje i iskustvo, moj talenat i upornost, moj inat… sve se to spojilo i dalo taj rezultat – ispričao je on.

– Poslom sam vani, a moja duša je u Bosni. Tamo idem da bi donio dobro svojoj zemlji. Nije mi žao što sam tamo jer znam da ću u drugačijem svjetlu, na svjetskom nivou prezentovati svoju BiH. Cijeli svijet sam obišao, ali Bosna je Bosna – kazao je naš uspješni atletičar i uputio poruku mladima:

– Neka prepoznaju sebe u onome što najbolje rade. Neka se bave naukom, muzikom… Uspjet će. Prisjetio se svojih početaka u karijeri. -Sjećam se trenutaka kada nisam imao ni patike za trening. Iz Kaknja sam putovao vozom. Zima mi je bila najtaža. I po sat vremena sam čekao na stanici. Ali nije mi bilo teško. Osjetio sam u sebi da to volim i nisam dozvolio da me neke prepreke spriječe u tome. Bio sam sretan i sa markom u džepu. Imao sam podršku roditelja i više mi ništa nije bilo potrebno. Ali tada nisam zna šta će se dogoditi. Nisam ni sanjao da ću napraviti ovakav rezultat – iskren je Tuka.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno