Ostali sportovi

Podržimo naše Zmajeve: Džumhur, Bašić, Brkić i Fatić u teniskom spektaklu protiv Južne Afrike

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Podržimo naše Zmajeve: Džumhur, Bašić, Brkić i Fatić u teniskom spektaklu protiv Južne Afrike – Zenica će se ovog petka i subote (06./07.3.2020.godine) ponovo naći u centru zbivanja sportskih dešavanja u BiH, jer je Teniski savez povjerio domaćinstvo gradu Zenici u Davis Cup meču bh.reprezentacije i Južne Afrike. Gradska arena „Husejin Smajlović“ u Zenici spremna je u potpunosti za teniski spektakl BiH – Južna Afrika. O tome smo objavili na linku:

https://www.zenicablog.com/foto-selektor-zrnic-i-nasi-teniseri-optimisti-pred-mec-sa-selekcijom-juzne-afrike/ .

Zenica će po peti put ugostiti Davis Cup reprezentaciju BiH, jer se pokazalo da Zenica ima odlične uslove za održavanje sportskih manifestacija, a ranije je bila domaćin u teniskim mečevima Tunisu, Poljskoj, Holandiji i Češkoj Republici.

Za Davis Cup reprezentaciju BiH će nastupiti Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić, a selektor je Zoran Zrnić.

Izvučeni su parovi za singl mečeve koji će se igrati u petak s početkom u 15 sati kada će u prvom singl meču snage odmjeriti Damir Džumhur i Ruan Roelofse, a u drugom singlu na podlozi u zeničkoj areni snage će odmjeriti Mirza Bašić protiv Lloyd Harrisa.

Subota je rezervisana za dubl meč, tako će naš najjači sastav Mirza Bašić i Tomislav Brkić odmjeriti snage sa Ravenom Klaasenom i Ruanom Roelofsenom, a meč počinje u 13 sati.

Ukoliko i nakon odigranih singlova i dubla ne bude nijedna ekipa imala tri pobjede, igrat će se i drugi singl mečevi, nakon dubla, u kojima će snage odmjeriti Damir Džumhur i Lloyd Harris te Mirza Bašić i Ruan Roelofse.

-Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno je 26. na svjetskoj rang listi, a biti 26. na svijetu definitivno je nešto čime se moramo ponositi. Sada smo u najjačem sastavu, tu su Džumhur, Bašić, Brkić i Fatić,  imamo i selektora Zorana Zrnića. Zaista imamo velike ambicije i očekujemo pobjedu. Nadamo se da će naši momci imati i veliku podršku s tribina zeničke ljepotice -, rekao je Senad Hadžimešić, direktor teniske reprezentacije BiH.

Svi ljubitelji tenisa su pozvani na dođu na ovaj teniski spektakl, program u petak počinje u 15 sati, a u subotu od 13 sati.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno