Ostali sportovi

FOTO: Nakon prvog dana Davis Cup meča BiH – Južnoafrička Republika 1:1

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Nakon prvog dana Davis Cup meča BiH – Južnoafrička Republika 1:1 – Nakon prvog meča, Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine je povela protiv reprezentacije Južnoafričke Republike rezultatom 1:0. U prvom meču dana Damir Džumhur je savladao Ruana Roelofsea rezultatom 2:0, po setovima 7:6, 7:5.

U drugom meču dana sastali su se Mirza Bašić i Lloyd Harris. Mirza Bašić je poražen je od Lloyda Georgea Harrisa sa 2:0, po setovima 7:5 i 6:2, te je Južna Afrika izjednačila protiv Bosne i Hercegovine u play-offu Davis Cupa.

S obzirom na to da Damir Džumhur dobio Ruana Roelofsena (2:0), rezultat nakon prvog dana je neriješen 1:1, a sutra (subota) prvo ćemo gledati meč dubla u kojem će Mirza Bašić i Tomislav Brkić igrati protiv Klaasena i Roelofsena.

Zatim slijede i drugi singl mečevi u kojima će snage odmjeriti Damir Džumhur i Lloyd Harris, te Mirza Bašić i Ruan Roelfse.

Posjeta gledalaca ovom meču je prilično skromna.

Ovaj teniski meč igra se u Zenici ovog petka i subote (06./07.3.2020.godine) u gradskj Arena „Husejin Smajlović“. O očekivanjima u ovom meču smo objavili na linku:

https://www.zenicablog.com/foto-selektor-zrnic-i-nasi-teniseri-optimisti-pred-mec-sa-selekcijom-juzne-afrike/

Pred ovaj teniski meč izjavu je dao Senad Hadžimešić, direktor teniske reprezentacije BiH:

-Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno je 26. na svjetskoj rang listi, a biti 26. na svijetu definitivno je nešto čime se moramo ponositi. Sada smo u najjačem sastavu, tu su Džumhur, Bašić, Brkić i Fatić,  imamo i selektora Zorana Zrnića. Zaista imamo velike ambicije i očekujemo pobjedu. Nadamo se da će naši momci imati i veliku podršku s tribina zeničke ljepotice -, rekao je Hadžimešić

Tekst i foto

E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno