Ostali sportovi

FOTO: Selektor Zrnić i naši teniseri optimisti pred meč sa selekcijom Južne Afrike 

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Selektor Zrnić i naši teniseri optimisti pred meč sa selekcijom Južne Afrike  – U press centru zeničke gradske Arene „Husejin Smajlović“, danas 03.marta 2020.godine, održana je press konferencija Davis Cup reprezentacije BiH, povod je susret play offa prve Svjetske grupe u zeničkoj Areni protiv Južne Afrike, koji je na rasporedu ovog petka i subote, 06. i 07.marta.

Prisutnim novinarima obratili su se: Zoran Zrnić, selektor bh. Davis Cup reprezentacije i bh. reprezentativci Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić.

Selektor Zrnić je optimista pred ovaj meč ako svi budemo na nivou i da sve teče po planu, te dodao.

-Meni je velika čast, jer sam dio ovog tima kojeg čine, prije svega, dobri ljudi, a onda i najbolji igrači našeg tenisa. Što se tiče priprema, ja sam zadovoljan što su igrači našli način da dođu, organizovali se i na vrijeme se javili na početak priprema, pa čak i dan ranije. To dovoljno govori o odnosu prema reprezentaciji. Imamo jako dobre uslove i dovoljno vremena da sačekamo te mečeve u što boljoj formi. Atmosfera u timu je jako dobra. Ako svi budemo na nivou, mislim da imamo dobru šansu da pobijedimo. Naši igrači su u dobrim formama, imamo nekoliko kombinacija za double, to je bitno. Nadam se da ćemo svi skupa izabrati onu dobitnu kombinaciju. Pozivam publiku da nas podrži, jer nama je važan svaki meč -, kazao je selektor Zrnić.

Naši reprezentativci, Džumhur, Bašić,  Brkić i Fatić su, Takođe, optimisti pred meč protiv Južne Afrike,

susret play offa prve Svjetske grupe.

– Svi smo dosta zadovoljni podlogom, imamo odlične uslove. Tu smo nekoliko dana, treniramo. Svi smo zdravi to je najbitnije. Svi dajemo 100 posto za reprezentaciju. Mogu za svakog pojedinačno da kažem da će dati sve od sebe i da ćemo pokušati odigrati najbolje moguće. Po rankingu su oni blagi favoriti, pa ja ne bih davao neku prednost nama. Možda je tako i lakše igrati. Ja se nadam da ćemo uz pomoć navijača doći do pobjede. Nama je svaki meč u Davis Cupu jako bitan -, kazao je naš prvi igrač, Damir Džumhur.

Bašić ističe da su mu njihovi igrači nepoznanica, jer nije do sada nikada igrao ni protiv jednog. Kaže da je njihov dubl igrač dobar i da je u top 10.

– Ko god bude kod nas igrao duble, a mislim da ćemo biti to Tomo i ja, možemo pružiti dobar otpor bilo kome, tako i njima -, kazao je Bašić.

Tomislav Brkić kaže da im je sada mnogo lakše kako su dobili selektora, jer je on bio u ulozi igrača i kapitena u prošlom meču bh.reprezentacije.

-Sada je lakše raditi i pripremati se jer smo svi zdravi i tu smo. Mi smo poslije posljednjeg susreta pričali da se pronađe neki način, posebno po pitanju selektora, jer je zaista bilo jako teško i igrati i sjediti na klupi. Hvala Zoranu što je prihvatio tu funkciju, nama je mnogo olakšao. Mislim da se sada možemo fokusirati samo na tenis ., istakao je Brkić na današnjem pressu..

Optimista je i mladi Nerman Fatić i nada se pobjedi u Zenici uz podršku naših navijača.

Prije pressa naše reprezentacije, prisutnim novinarima obratio se i kapiten Davis Cup reprezentacije Južne Afrike, Marcos Ondruška, istakavši da očekuje dobar i neizvjestan meč, zadovoljan je uslovima u Areni, kaže da je podloga malo spora.

-Poeni će dugo trajati, loptice će biti malo teže. Mislim da će biti dobar tenis i da će biti vrlo izjednačeno. Nadam se da će naši momci odigrati na vrhunskom nivou. Imamo neke vrlo dobre igrače. Imamo također neke zvijezde kao što je Raven Klaasen, koji je top duble igrač. Ruan (Ruan Roelofse) je također fenomenalan igrač. Mogu reći da ćemo mi dati sve od sebe, a isto očekujem i od vas -, kazao je Ondruška.

Mečevi u susretu BiH – Južna Afrika su na rasporedu u petak od 15 sati i u subotu od 13 sati.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno