Rukomet

Pobjeda RK Bosne u prvoj prijateljskoj utakmici RK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pobjeda RK Bosne u prvoj prijateljskoj utakmici RK Čelik- U vrlo žestokoj, oštroj ali u granicama dozvoljenog, reklo bi se pravoj prvenstvenoj utakmici u Sportskoj dvorani Mladost u Visokom protiv domaće RK Bosne, člana Premijer lige BiH, rukometaši Čelika su izgubili prvu prijateljsku utakmicu rezultatom 36:27 (poluvrijeme 17:13 za RK Bosnu).

Možda je rezultat malo i previsok prema stanju viđenom na terenu, a jedan od razloga je to što je trener RK Čelika Seldin Rizvanović dao šansu svim raspoloživim igračima koji su putovali u Visoko (njih 19).

Nevjerovatno je da ugledni klub–domaćin ove utakmice RK Bosna nije organizovala ni vođenje Zapisnika, pa smo uskraćeni za neke detalje i podatke o utakmici.

RK Bosna na ovoj utakmici isprobala čak 5 igrača – stranaca

Još jedan zanimljiv podatak sa ove utakmice je da je RK Bosna baš na ovoj utakmici isprobavala čak 5 igrača – stranaca (iz Srbije), koje će angažovati za narednu prvenstvenu sezonu.

Prema podacima našeg novinara, golgeter ove utakmice je igrač RK Bosne Haris Buljina, sa 9 postignutih golova, Almir Osmanhodžić je postigao 7, a Berin Kešo 4 gola.

Kod RK Čelika najviše golova je postigao najiskusniji igrač Aldin Begagić (7), novajlija Samir Korjenić je dodao 6, a Ante Dragičević i Slaven Šijaković su postigli po 4 gola.

Odbrana RK Čelika u par navrata pokazivala izrazite slabosti

– Na prijedlog RK Bosne prihvatili smo odigravanje ove utakmice, iako nam se nije uklapala u naš progam priprema. Prije svega sam želio vidjeti na djelu nove igrače, beka Samira Korjenića i golmana Adija Delalića. Bilo je previše tehničkih grešaka naših igrača, nerezonskih i slabih šuteva na gol protivnika, a naša odbrana je u par navrata pokazivala izrazite slabosti. U suštini, dok je igrala naša prva postava, imali smo dosta povoljan rezutat, od jedno do tri gola razlike, pa je poluvrijeme završeno rezultatom 17:13 za RK Bosnu. U utakmici sam dao šansu svim mladim igračima u drugom poluvremenu, pa je krajnji rezultat bio nepovoljniji za nas, od 9 golova razlike za RK Bosnu, što nije baš mjerodavan rezultat onome što se vidjelo na terenu. Prijateljske utakmce se i igraju da se isprobaju svi rasopoloživi igrači i to smo učinili – ističe Seldin Rizvanović.

I pored dosta pomirljive ocjene utakmice od strane Rizvanovića, valja istaći da pred ekipom stoji period uigravanja ekipe, u kojem se moraju eleminisati greške koje su pravili čak i ključni igrači (greškama u dodavanju, lošim šutevima na gol i slično).

Svemu treba dodati i loš učinak sva tri golmana Čelika, pa je krajnji rezultat glasio kako je glasio.

RK Čelik seli treninge i utakmice u Kakanj, Žepče ili Visoko?

Nakon nerazumnog ultimatuma menadžmenta Gradske arene Husejin Smajlović gradskim sportskim klubovima, u Upravi RK Čelika ozbiljno razmatraju varijantu da treninge i utakmice igraju u Kaknju, Žepču ili Visokom.

– To je sramna odluka direktora i menadžmenta gradske Arene. Mi smo utakmicu sa Bosnom trebali igrati u Zenici, ali nam se finansijski više isplatilo da platimo autobus i igramo u Visokom. Uprava Arene nam traži 500 KM i to da igramo utakmicu samo na jednoj trećini Arene, gdje i treniramo?! Prema najavi direktora Arene Nedima Talića, za igranje utakmica na čitavom terenu Arena košta visokih 2.000,00 KM! ,,Ako takva odluka om plaćanju Arene ostane, RK Čelik će razmotriti varijantu da sve utakmice igra van Zenice – stav je Upravnog odbora RK Čelik”.

Utakmica u Tuzli u subotu

Mnogo veća provjera spremnosti ekipe RK Čelika pred početak prvenstvene sezone desiće se u subotu, 13. februara u Tuzli, gdje se igra utakmica za Kup BiH, a Sloboda brani titulu prošlogodišnjeg pobjednika KUP-a BiH. Utakmica počinje u 16 sati i najavljen je TV prijenos na nekoliko plaformi.

– Utakmica u Visokom je pokazala da nismo spremni za jake utakmice i protivnike, ali u ime ekipe ja obećavam veliku borbenost i naše dobro izdanje na vrućem tuzlanskom terenu! Borićemo se za svaku loptu, igrati oštro i beskompromisno u granicama dozvoljenog – izjavio je Danijel Jurić, zamjenik kapitena RK Čelika pred utakmicu u Tuzli.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno