Rukomet

Priznanje Zlatno srce Čelika Dragičeviću kao najboljem mladom igraču protekle polusezone

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Priznanje Zlatno srce Čelika Dragičeviću kao najboljem mladom igraču protekle polusezone- Sinoćnji trening RK Čelika je započeo malom svečanošću. Naime, predsjednik Kluba Pane Škrbić je uručio priznanje Zlatno srce Čelika Anti Dragičeviću, kao najboljem mladom igraču RK Čelika u protekloj polusezoni.

Dragičević igra na poziciji desnog krila i desnog beka, a sa 19 godina je i član juniorske reprezentacije BiH.

Takođe, na sastanku Uprave sa igračima upućene su i čestitke kapitenu Farisu Mraki, koji je u posljednjih sedam dana na trećoj godini Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici dobio četiri ”desetke” i jednu ”devetku”. Inače, Mrako je u prve dvije godine studiranja kao najbolji student godine dobio dekanovu nagradu.

Osuda postupka Gradske arene o plaćanju treninga

Nakon što je prije dva dana Gradska arena obavijestila javnost i klubove koji koriste Gradsku arenu za treninge i utakmice da ubuduće moraju plaćati termine pa su dva treninga Čelika naprasno otkazana, Upravni odbor RK Čelika je održao hitnu sjednicu i oštro reagovao:

”Oštro osuđujemo kao sraman potez menadžmenta Gradske arene što vraćaju ekipe sa ulaza i ne dozvoljavaju nam da treniramo zbog toga što, kako je u Saopštenju menadžement Arene poručeno, ”im komisija Gradske uprave nije odobrila sredstva iz budžeta za ovu godinu”.

Zna se da je Nacrt budžeta od strane Gradskog vijeća usvojen tek prije dva dana i nalazi se na javnoj raspravi. Ovo se nikada do sada nije desilo. Praktično od otvaranja Arene Grad snosi troškove treniranja i utakmica, što je veliki doprinos Grada razvoju sporta.

Svojevrstan pritisak menadžmenta Gradske arene na klubove

Jasno da je ovo svojevrstan pritisak menadžmenta Gradske arene da se preko leđa sportskih klubova izbore da se u budžetu predvide sredstva za Gradsku arenu.

Bilo bi logično da je Gradska arena sačekala usvajanje budžeta, pa tek onda, ako u Budžetu ne bude predvidjena stavka za plaćenje termina za treninge i utakmice kluba od strane Grada, Arena traži dogovor sa klubovima. Mi se nadamo da do toga neće doći i da će Grad nastaviti sa finansiranjem treninga i utakmica za RK Čelik, OKK Čelik i ŽRK Čelik.

Tražimo da Uprava Gradske arene odmah ukine ovu sramnu odluku – ističe se u saopštenju RK Čelika.

– Kao doprinos javnoj raspavi o Nacrtu budžeta Grada, predlažemo da se planira posebna stavka kao ”sredstva za Gradsku arenu” u Budžetu Grada, mimo stavke ”za sport Grada”. Takodje smatramo da se u Budžetu, zbog visokih ciljeva, trebaju za 15 posto povećati sredstva za redovne aktivnosti u odnosu na prošlogodišnji budžet – kaže se na kraju saopštenja Uprave RK Čelika.

Bliži se utakmica sa Slobodom za Kup BiH

Inače, 19 igrača RK Čelika je započelo finalni dio priprema pred početak prvenstva. Paralelno sa kondicionim pripremama radi se i sa loptom.

Dvojica novajlija, Samir Korjenić i Adi Delalić, rade vrlo ozbiljno. Raduje ozbiljan pistup treniranju svih igrača, posebno iskusnih igrača Mirze Dervenčića, Aldina Begagića, Edina Gušića, Edvina Begovića i ostalih.

Ekipa Slobode, s kojom Kup utakmicu igramo već u subotu, 13. februara, iznenadit će se našim otporom. Veoma respektujemo ekipu Slobode, koju vodi naš bivši igrač i kapiten Davor Kadrić. Sloboda je prošlogodišnji pobjednik Kupa BiH, kod njih su igrači profesionalci u svakom smislu riječi. Naredne sedmice će trener sigurno raditi na strategiji za tu utakmicu. Ne prijetimo nikome, ali ćemo se maksimalno boriti za svaku loptu i svaki gol i što bolji rezultat – kaže za naš portal zamjenik kapitena Danijel Jurić.

Na kraju da podsjetimo, nakon susreta u Tuzli, RK Čelik putuje na pripreme u izvanredni Sportski centar Ajdinovići kod Olova.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno