Ostali sportovi

Održana Skupština Ragbi saveza BiH, postavljeni ciljevi za naredni period

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Skupština Ragbi saveza Bosne i Hercegovine održana je u subotu u Zenici. Na njoj je usvojenim planom za naredni period kao osnovni cilj zacrtano omasovljenje ovog sporta u BiH.

U tom cilju, kako je istakao predsjednik RSBiH Sead Krupalija, uputili su poziv svim ljudima koji im žele pomoći da im se priključe kako bi zajednički podigli ragbi sport “na mjesto koje mu pripada”.

– Uključili su se u ovaj projekat i nekadašnji igrači, koji sada rade u određenim institucijama, a početkom septembra u planu je i da se svi skupimo na jedno mjesto te da iznesemo ovaj plan. Da svako kaže kako bi mogao da pomogne i šta bi mogao da radi. Formirali bi, potom, ekipe koje bi imale određene zadatke pred sobom. Savez bi bio logistički centar – podvukao je Krupalija.

Cilj je formiranje novih ragbi klubova i oživljavanje rada te podizanje na viši nivo organizacije postojećih klubova, kojima se planira pružiti podrška svaka vrste. Svoje prisustvo sastanku početkom septembra, kojeg je najavio Krupalija, najavio je i Zeničanin s francuskom adresom Damir Uzunović, koji je pristao da bude član Komisije za omasovljenje ragbi sporta u BiH.

Na sjednici Skupštine RSBiH prisustvovao je i Suvad Kapetanović, koji živi u Pragu (Češka) te je svojedobno, u ulozi trenera, sa zeničkim Čelikom osvojio nekoliko titula prvaka bivše Jugoslavije. On je govorio o trnovitom putu koji su oni prošli, kada je u Zenicu donio ragbi loptu te, 8. marta 1972. godine, zajedno s prijateljima, osnovao ragbi klub u tom gradu.

Skupština je usvojila i izvještaje o radu Upravnog odbora te finansijski izvještaj RSBiH za prošlu godinu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno