Ostali sportovi

Adina Kobilica se vratila sa Evropskog juniorskog taekwondo prvenstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Adina Kobilica se vratila sa Evropskog juniorskog taekwondo prvenstva- Naša takmičarka se danas vratila sa Evropskog juniorskog taekwondo prvenstva koje se održalo u glavnom gradu Estonije, Tallinnu.

Adina Kobilica se takmičila u kategoriji juniorke do 44 kg, i to u veoma jakoj konkurenciji. U prvom kolu je zaustavljena od reprezentativke Azerbejdžana, koja je 2021.godine bila Evropska juniorska prvakinja.

Adina je pružila jako dobru borbu, prvu rundu je izgubila tijesnim rezultatom 5:3, dok je drugu rundu iskusna i starija Azerbejdžanka riješila u svoju korist 18:6.

Stručni tim trenera Akademije je zadovoljan sa nastupom naše Adine, s obzirom da je tek ušla u juniore, i odmah je izborila svoje mjesto na Evropskom prvenstvu.

Treneri reprezentacije su također zadovoljni sa borbom naše takmičarke. Ovo je odskočna daska za našu takmičarku i našu Akademiju, nastavljamo sa predanim radom i dalje, i do kraja godine nas očekuje još par jakih G turnira, gdje ćemo obavezno nastupiti.

Veliko hvala našim sponzorima, prvenstveno gradonačelniku Fuadu Kasumoviću i Gradskoj upravi Zenica, koji su sponzorirali Adinin nastup na najjačem takmičenju u Evropi. Hvala Zeničko-Dobojskom kantonu i ostalim prijateljima i sponzorima kluba koji su pomogli pripreme i Adinin nastup na Evropskom juniorskom prvenstvu.

Stručni tim trenera Akademije



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno