Ostali sportovi

FOTO: Održan prvi zenički biciklistički maraton

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda na izletištu Smetovi kod Zenice održan je prvi biciklistički maraton “Zenica Grand Prix 2023” u organizaciji biciklističkog kluba “Rotacija SPIN” na kojoj je učestvovalo više od stotinu takmičara iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Vrhunska vožnja, priroda i prelijep ambijent obilježili su biciklistički maraton “Zenica Grand Prix 2023”, koji je održan na Smetovima.

Maraton je ponudio tri staze i to malu, srednju i veliku, na kojem je učešće uzelo više od stotinu takmičara iz naše države, Hrvatske i Srbije.

Najbrži na malom maratonu u muškoj konkurenciji bio je Emel Ljubuškić, takmičar biciklističkog kluba “Power Plus” iz Sarajeva, dok je kod kod djevojaka najbrža bila Dragana Matić, takmičarka biciklističkog kluba “Ljubuški” iz istoimenog grada.

Generalni pobjednik na srednjem maratonu bio je Filip Đido, takmičar biciklističkog kluba “Tempo” iz Viteza, a najtežu stazu, onu od 45 kilometara sa ukupnim vremenom od 2 sata i 30 minuta najbrže je prešao takmičar sa hrvatskom licencom Antonio Barać.

Drugi je bio Siniša Lukić, takmičar biciklističkog kluba “Kozara” iz Prijedora, dok je treći bio Marko Ćirjaković, takmičar biciklističkog kluba “Ganikus” iz Srbije.

“Iznimno smo zadovoljni utrkom, bilo je jako naporno. Stazu od 45 kilometara nije lako obilježiti kako se učesnici nebi zagubili po obroncima naših Smetova i to je bio razlog da smo imali stotine oznaka na trasi, na desetine volontera i redara na skretanjima, uz saradnju GSS-a, MUP-a, ZeMTB-a, planinarskog društva ‘Smet’ i drugih. Drago nam je da imamo iza sebe stanovništvo koje je prepoznalo turistički potencijal ovakve manifestacije i što su svojim dolaskom već sada podržali takav vid turizma, ali i za godine koje dolaze”, istakli su iz kluba.

Organizator maratona se potrudio da najuspješnijim takmičarima da pored medalja i pehara obezbijedi jako vrijedne nagrade, kako robne, tako i novčane, a za sve učesnike koji su uspješno savladali maraton su dodijelili stilizovanu finišersku medalju.

Iz kluba su nam potvrdili i to da će za ovaj maraton već u narednoj godini aplicirati prema biciklističkom savezu BiH kako bi se našao u kalendaru premijer lige BiH.

Tekst: E.Mehić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno