Nogomet

NK Čelik ima sjajnu generaciju mladih igrača kao zalog za budućnost kluba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika pobjedom protiv Veleža 2:1 u prijateljskoj utakmici prošle nedjelje na Bilinom polju u okviru obilježavanja 77. godina zeničkog kluba završili su sezonu.

Zeničani su prvenstvo u Drugoj ligi Centar završili na trećoj poziciji, te su izborili igranje finale Kupa ZDK, koje će se igrati krajem narednog mjeseca. Kako je klub na trenerskoj klupi preuzeo 32-godišnji Armin Duvnjak, crno-crveni su u 17 utakmica upisali 17 pobjeda uz gol razliku 63 postignuta i 10 primljenih golova.

Sjajne igre mlade ekipe u prvi plan izbacile su nekoliko nogometaša Čelika, kojima mnogi predviđaju sjajnu karijeru, ali moraju nastaviti sada još jače i bolje raditi, ako u narednom periodu žele postati igrači za visoki nivo.

Osim mladog golmana Durme, lijevog beka Arnautovića, desnog bočnog Sivca, krilnih napadača Karalića i Durmiša, svakako u prvi plan prošle polusezone izbio je 18-godišnji ofanzivac Ali Međuseljac.

Ovaj nogometaš u prvoj polusezoni nastupao je za juniore Čelika, za koje je u 15 nastupa postigao 22 gola, dok je u drugom dijelu sezone prekomandovan u seniorski tim, te je u 17 nastupa (prvenstvo, Kup) ubilježio 13 golova i 10 asistencija. Svakako nogometaš pred kojim je svijetla budućnost, a na Bilinom polju vjeruju da će cijeli tim, odnosno svi mladi igrači ostati u Čeliku, ta naredne sezone osvojiti prvo mjesto i plasirati se u viši rang takmičenja.

Sigurno da u redovima crno-crvenih imaju dosta mladih i perspektivnih igrača, koji trebaju nastaviti sa svojim radom, odnosno kontinuitetom igranja u seniorskoj konkurenciji, a publika na Bilinom polju to je veoma dobro prihvatila, te su oduševljeni odnosom i igrom cijele ekipe, a posebno mladih igrača Čelika u posljednjoj utakmici protiv osvajača Kupa BiH, ekipe Veleža.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno