Nogomet

STATISTIKA: Odlična sezona- Ali Međuseljac

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na oficijelnoj facebook stranici NK Čelik objavili su statistiku za mladog prvotimca, Alija Međuseljca. Preuzimamo te podatke:

Prvenstvo: 14 nastupa, 10 golova i sedam asistencija;

Kup: tri nastupa i tri gola;

Juniori: 15 nastupa i 22 gola;

Ali Međuseljac ima 18 godina (19.12.2003.), preferirana noga je desna, a na Transfermarkt za Alija Međuseljca stoji:

#8 Ali Meduseljac

NK Čelik Zenica

Joined: Jan 1, 2022

Contract expires: –

Date of birth/Age: Dec 19, 2003 (18)

Place of birth: Bosnia-Herzegovina Zenica

Citizenship: Bosnia-Herzegovina

Height: 1,80 m

Position: attack

Age:18

Foot: right

Current club: NK Čelik Zenica

Inače, nogometni klub (NK) Čelik je sezonu u Drugoj ligi FBiH, grupa Centar okončao na trećem mjestu sa 66 bodova, prva je bila NK Stupčanica sa 76 bodova. Zeničani u narednoj sezoni imaju za cilj ulazak u viši rang, te će biti interesantno pratiti Drugu ligu FBiH i naredne sezone.

Zeničani igraju lijep nogomet, sa mnogo kreiranih šansi, postižu mnogo golova, a što je najvažnije veliki broj mladih igrača ima visoku minutažu. Ipak, jedno ime se u posljednje vrijeme posebno ističe, a to je 18- godišnji Ali Međuseljac.

Treba istaći da je ovaj mladi ofanzivac skrenuo pažnju na sebe u generalnoj probi pred početak sezone, kada je Čelik na Bilinom polju, u derbiju nekadašnjih rivala bivše jugoslovenske lige, pobijedio OFK Beograd rezultatom 2:1, Međuseljac je u toj utakmici ušao u drugom poluvremenu, te je makazicama postigao gol za izjednačenje 1:1, da bi nešto kasnije i asistirao Mahmutoviću za pobjednički gol za 2:1.

Nema sumnje da je Ali Međuseljac velika nada Zeničana i polog za budućnost, da kroz par godina uz veliki broj mladih igrača, te par iskusnih Čelik ponovo igra najviši rang nogometa u našoj zemlji.

E.Imamović

Foto sa NK Čelik/arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno