Nogomet

FIFA promijenila dva bitna pravila o broju igrača za Svjetsko prvenstvo u Kataru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Svjetska nogometna federacije (FIFA) odobrila je svim ekipama koje učestvuju na Svjetskom prvenstvu u Kataru da na raspolaganju imaju maksimalno 26 igrača, a uz to će biti dozvoljeno i pet izmjena u regularnih 90 minuta.

Svim nacionalnim timovima koji se ove godine takmiče na Mundijalu u Kataru će biti dozvoljeno da povedu 26 igrača, što je tri više u odnosu na prethodno Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, što će brojnim selektorima znatno olakšati posao.

S druge strane, jasno je da će biti i mnogih igrača koji će biti samo posmatrači turnira u Kataru i koji, iako će biti sa ekipom, neće imati minutažu, a FIFA je uz to dozvolila i trenerima po pet izmjena u regularnih 90 minuta.

Pet izmjena je postala praksa kao posljedica pojave pandemije koronavirusa, kada su u žestokom ritmu igranja brojni timovi imali umorne igrače, no čini se da je to i ranije bilo planirano i da je FIFA samo iskoristila taj trenutak da ubrza proces promjene pravila.
Svjetsko prvenstvo u Kataru igra se od 21. novembra do 18. decembra.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno