Naše

Nevjerovatno: Iz EP BiH za Zenicablog – Ulična rasvjeta u Bistrici i Mošćanici bila priključena nelegalno!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon informacija u javnosti, da je novouspostavljena ulična rasvjeta u dva zenička naselja trajala samo nekoliko dana, potražili smo odgovor kod nadležnih, odnosno u Elektroprivredi, te dobili šokantan i nevjerovatan odgovor – da, ulična rasvjeta u Bistrici i Mošćanici je isključena, i to zbog nevjerovatnog razloga!

Naime, Zenicablog je 20. septembra objavio saopćenje Gradske uprave da je puštena u rad novoizgrađena javna rasvjeta u Mjesnoj zajednici Mošćanica. “Sklopku” je prebacio aktuelni gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

-Nažalost zbog složenih procedura, tri godine se čekalo na realizaciju ovog izuzetno značajnog projekta. Zahvaljujući naporima Gradske uprave Zenica na čelu sa mnom, sada imate najmoderniju LED rasvjetu. Osim rasvjete, u ovoj mjesnoj zajednici riješit ćemo i druge infrastrukturne probleme, kazao je gradonačelnik Kasumović. Projekat proširenja i izgradnje javne rasvjete na području Grada Zenice je vrijedan 4.661.206,2 KM. Tekst objavljen na OVOM LINKU.

Dan kasnije objavljena je nova informacija iz Gradske uprave, a između ostalog je rečeno –

– Prije tri dana puštena je javna rasvjeta u MZ Mošćanica, sada smo pustili u Bistrici. Iako se radi o osnovnim infrastrukturnim potrebama stanovništva, nažalost neka mjesta ni u 21. vijeku nisu imala rasvjetu, ni puteve. ….Takve su Mošćanica i Bistrica, koje prvi put u istoriji dobijaju rasvjetu“, istakao je gradonačelnik Kasumović. Objavljeno NA OVOM LINKU.

Mještani ova dva naselja potvrdili su nam da je rasvjeta funkcionisala samo nekoliko dana, te da rasvjeta – ne radi! Zatražili smo odgovor od Elektroprivrede Bosne i Hercegovine i odgovor prenosimo u cjelosti, a komentar…. ostavljamo vama…

Zenicablog
Predmet: Odgovor na upit

Poštovani,

Dostavljamo odgovor vezano za Vaš upit koji se odnosio na priključenje i isključenje javne rasvjete u naseljima Bistrica i Mošćanica na području Grada Zenica.

Dana 29.09.2022. godine u naselju Mošćanica, a na osnovu prigovora kupaca,  izlaskom na teren utvrđeno je nelegalno priključenje javne rasvjete preko dva mjerna mjesta i to kod kupca Ibrahima Porče (Mošćanica bb – Krivić) i kod kupca Abdulaha Perčo (Mošćanica broj 55).

Također, dana 03.10.2022., godine u naselju Bistrica, a na osnovu prigovora kupaca, izlaskom na teren utvrđeno je nelegalno priključenje javne rasvjete preko mjernog mjesta kod kupca Mehe Fejzića (Bistrica –Topčić Polje).
Navedeni priključci instalacija javne rasvjete su isključeni sa distributivne mreže.

Služba za komunikacije EP BIH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno