Zenica

Puštena u rad novoizgrađena javna rasvjeta u MZ Mošćanica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Puštena u rad novoizgrađena javna rasvjeta u MZ Mošćanica- U Mjesnoj zajednici Mošćanica završeni su radovi na izgradnji javne rasvjete.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović svečano je pustio u rad novoizgrađenu rasvjetu.

„Nažalost zbog složenih procedura, tri godine se čekalo na realizaciju ovog izuzetno značajnog projekta. Zahvaljujući naporima Gradske uprave Zenica na čelu sa mnom, sada imate najmoderniju LED rasvjetu. Osim rasvjete, u ovoj mjesnoj zajednici riješit ćemo i druge infrastrukturne probleme“, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Projekat proširenja i izgradnje javne rasvjete na području grada Zenice je vrijedan 4.661.206,2 KM.

Realizacijom ovog projekta javna rasvjeta će biti proširena ili izgrađena u 62 mjesne zajednice.

U mjesnim zajednicama Starina i Topčić Polje većina rasvjetnih tijela je u funkciji, a dio novih rasvjetnih tijela je u funkciji i u mjesnim zajednicama Gladovići i Jastrebac.

Također novih 125 rasvjetnih tijela večeras će biti stavljeno u funkciju u MZ Bistrica.

Postavljanje rasvjetnih tijela u toku je u naselju Žičara u MZ Šerići, dok su rasvjetna tijela također postavljena u naseljima Smajići, Kolići i Vikend naselju koja se nalaze u sastavu MZ Bistričak.

Trenutno se izvode građevinski radovi u MZ Banlozi, a u mjesnim zajednicama Donja Gračanica i Kovanići završeni su građevinsko-zanatski radovi i očekuje se postavljanje rasvjetnih tijela.

Gradonačelnik Kasumović je naglasio da se Projekat proširenja i izgradnje javne rasvjete na području grada Zenice realizuje iz vlastitih sredstava Grada, bez ijedne marke kreditnog zaduženja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno