Kultura

Mladi pisci mijenjaju svijet: U pripremi prva knjiga mladih pisaca ZDK

Mladi pisci mijenjaju svijet: U pripremi prva knjiga mladih pisaca ZDK – Udruženje za kulturu Kontrast priprema implementaciju projekta Mladi pisci Zeničko-dobojskog kantona koji za cilj ima potaknuti učenike osnovnih škola uzrasta od 6. do 9. razreda da izraze svoju kreativnu crtu kroz pisanu riječ. Najbolji radovi će biti selektirani od strane stručne komisije, te će biti uvršteni u prvu knjigu Mladi pisci Ze-do kantona.

Naš cilj je da se ova knjiga nađe u domovima i javnim bibliotekama širom BiH, te da javnosti približimo fascinantne mlade pisce zbog kojih smo sve ovo i započeli, ističe predsjednica Udruženja za kulturu Kontrast Umihana Krličević Omerović.

Prijedlog projekta Mladi pisci Ze-do kantona podržan je od kantonalnog Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u iznosu od 500,00 KM što je nedovoljno za poptpunu implementaciju. Zbog toga, Kontrast provodi kampanju za prikupljanje dodatnih sredstva za lekturu, korekturu, objavljivanje knjige, te angažman drugih saradnika.

Udruženje za kulturu Kontrast osnovano je 2019. godine s ciljem unapređenje bh. kulturne scene, te umrežavanja i promovisanja bh. umjetnika i umjetnica.

Link kampanje:

https://gogetfunding.com/mladi-pisci-mijenjaju-svijet/

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem