Kultura

U subotu na sceni BNP-a predstava „31. proba“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U subotu na sceni BNP-a predstava „31. proba“ – Bosansko narodno pozorište Zenica otvara svoja vrata u subotu, 14. novembra u 19.30 sati sa predstavom koja je imala svoju premijernu izvedbu prethodni mjesec na matičnoj sceni.

Pozorišna publika će na sceni BNP-a imati priliku da u subotu pogleda treća repriznu izvedbu  nove predstave koja za ovo izvođenje koristi naziv „31. PROBA“. Predstava je premijerno izvedena 23. oktobra pod naslovom „28. PROBA“, u režiji Lajlke Kaikčije i u dramaturgiji Emine Omerović. Kako je predstava po svemu drugačiji i eksperimentalni projekat koji se svakom izvedbom nadograđuje i mijenja, tako je naziv svake izvedbe, zapravo, naziv nove „probe“. U predstavi igraju: Anđela Ilić, Enes Salković, Lana Delić, Nusmir Muharemović, Selma Mehanović i Zlatan Školjić. Predstava je nastala kao kolektivni autorski projekat.

Moli se pozorišna publika da na programske aktivnosti zeničkog BNP-a dolazi bar dvadeset minuta prije početka kako bismo uspjeli izbjeći gužvu pri ulasku i izlasku u pozorišne prostorije. Također, od publike se očekuje nošenje zaštitne maske u pozorišnim prostorijama. Bosansko narodno pozorište Zenica je osiguralo ostale higijenske i sigurnosne mjere, te se publika moli da poštuje preporuke kako bi se svi u našim prostorijama osjećali sigurno i kako bi uživali u zanimljivim pozorišnim sadržajima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno