Kultura

Studio Teatar i BNP: odigrana predstava “Mladi u doba korone” – Spoj muzike, glume i plesa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je premijerno odigrana u Zenici, na scenu sarajevskog CKM-a večeras je stigla predstava “Mladi u doba korone”, čiju predstavu potpisuje Lana Delić. Ova predstava je koprodukcijski projekt Studio Teatra i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica (BNP), a realizovana je uz podršku Instituta za razvoj mladih Kult.

“Mladi u doba korone“ otvoreno govori o psiho-fizičkom i socijalnom stanju građana u vrijeme pandemije COVID-19, te na specifičan, tragičan i duhovit način analizira i pozitivne i negativne aspekte izolacije, s posebnim osvrtom na mlade ljude.

Također, osim predstave, a u okviru projekta “Mladi u doba korone – Mladi kreativci za svoju generaciju“, realizovat će se i panel diskusija na istu temu.

U predstavi igraju Hena Husić, Danko Damjanović, Lea Zećević, Ajla Smajić, Elma Hasanspahić, Ajna Kadrić, Sven Zrnić, Ibrahim Tatar, Tarik Lemeš i Merima Medžić.

Predstava je odigrana uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka uz ograničen broj posjetioca. Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno