Nogomet Sudske klupe

Krivične prijave protiv Nogometnog Saveza, Tužilaštvo BiH formiralo dva predmeta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine formirana su dva predmeta protiv Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine, a na temelju podnesenih krivičnih prijava, saznaje N1.

“Predmeti se nalaze u fazi provjere navoda iz podnesene krivične prijave, te će nakon donošenja tužilačke odluke, javnost biti informisana u potpunosti”, potvrđeno je za N1 iz Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine nisu željeli govoriti o imenima i detaljima s obzirom na zaštitu interesa predmeta na kojima rade.

N1 nezvanično saznaje da se na spisku osoba koje su obuhvaćene krivičnim prijavama koje Tužilaštvo BiH provjerava nalazi 12 osoba, a među njima su i predsjednik N/FS BiH Vico Zeljković, njegov savjetnik Marko Miličić, te član Izvršnog Odbora N/FS BiH Azmir Husić.

Također, prema nezvaničnim informacijama Tužilaštvo BiH provjerava rad i poslovanje Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine, tačnije gradnju hibridnih terena u Bosni i Hercegovini, te navodnu trgovinu utjecajem.

Autor: N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno