Košarka

Košarkašice Čelika ove subote domaćini ekipi Slobode iz Novog Grada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkašice Čelika ove subote domaćini ekipi Slobode iz Novog Grada – Nakon prošlosedmične velike pobjede u Sarajevu nad starim rivalom, ekipom Play Offa (72:81), Link:  https://www.zenicablog.com/velika-pobjeda-kzk-celik-u-sarajevu-protiv-ekipe-play-offa/ , košarkašice KŽK Čelik ove subote čeka nešto lakši meč. Uokviru šestog kola bh.košarkaške lige su domaćini ekipi Slobode.

Naime, u goste im dolazi ekipa ŽKK Sloboda iz Novog Grada, koja je dosad doživjela šest poraza (odigrale su utakmicu iz 7.kola sa ekipom RMU Banovići i doživjele očekivani poraz od aktuelnih šampionki kod kuće sa 42:91, nap.a.).

Povratkom u tim Nedžle Kovačević u tri posljednje utakmice, ekipa Čelika, trenerice Aide Kalušić, puno je bolja i jača što pokazuju i rezultati, dvije vrijedne pobjede i jedan tijesan poraz na gostovanju kod favorizovane ekipe Orlova u Banjoj Luci.

Meč KŽK Čelik – ŽKK Sloboda na rasporedu je u subotu 30.11.2019.godine u 16:00 sati na centralnom terenu  gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici.

Glavni sudija će biti Hasan Bajgorić, sudija 1 Esad Pelja, sudija 2 Nadija Pelja-Baručija, a delegat Adis Delić.

Košarkašice Čelika su na omjeru od tri pobjede i dva poraza i sa osam bodova dijele od trećeg do šestog mjesta sa ekipama Play Off, Mladi Krajišnik i Leotar 03. Na čelu tabele su aktuelne šampionke, ekipa RMU Banovići, sa 12 osvojenih bodova i utakmicom više, a na drugom mjestu je ekipa Orlovi sa devet bodova i omjerom 4/1.

Parovi 6.kola, 29./30.11.:

Jedinstvo Dženex – Brčanka (igraju u petak 29.11. u 19 sati)

Čelik – Sloboda

RMU Banovići –Play Off

Leotar 03 – Konjic

Mladi Krajišnik – Rudar Sport

Orlovi – Igman

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno