Košarka

Pobjeda OK Čelik-R, poraz OK Block Out, ŽOK Željezara bila slobodna

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U vikendu iza nas zenička ženska odbojkaška ekipa OK Čelik-R igrala je prvenstvenu utakmicu 7.kola i to u Superligi za žene, grupa Sjever. Odbojkaši OK Block-Outa u 9. kolu Superlige, grupa Jug, proteklog vikenda su poraženi kod kuće od ekipe OK „Breza 1934“.

Odbojkašice ŽOK Željezare Zenica u Prvoj ligi Federacije BiH, grupa A2 bile su slobodne u 7.kolu.

U Superligi za žene, grupa Sjever, odbojkašice Čelik-R u sedmom kolu bile su na gostovanju u Maglaju i zabilježile su novu ubjedljivu pobjedu od 0:3.

Rezultat po setovima:

OK “Maglaj” Maglaj – OK “Čelik-R” Zenica 0:3 (23:25, 16:25, 22:25) – 61:75;

Povodom ove gostujuće pobjede u Maglaju na oficijelnoj facebook stranici OK Čelik-R su objavili:

– U odličnoj atmosferi i na teškom gostovanju u Maglaju naše su djevojke izborile pobjedu rezultatom 0:3.

U dva navrata naša ekipa, iz faktički izgubljenog prvog i trećeg seta, vraća se u igru, pokazuju veću fizičku i psihičku spremu i pokazuju se kao težak zalogaj za borbenu ekipu Maglaja. Djevojkama i trenerima čestitamo! -, kaže se u ovoj kratkoj objavi.

Na čelu tabele je ekipa OK Gradina –Herceg iz Srebrenika sa 17 bodova, dok su odbojkašice OK Čelik-R na četvrtom mjestu sa 15 bodova.

U narednom 8. kolu odbojkašice OK Čelik-R su domaćini u derbiju ekipi OK Gradina-Herceg iz Srebrenika.

Odbojkašice Željezare Zenica u Prvoj ligi Federacije BiH, grupa A2, u sedmom kolu bile slobodne.

U osmom kolu (prvo kolo proljetnog dijela sezone) odbojkašice ŽOK Željezara Zenica gostuju kod ekipe SOK „Mostar II“  iz Mostara.

Povodom završetka polusezone u Prvoj ligi Federacije BiH, grupa A2, na oficijelnoj facebook stranici ŽOK Željezara Zenica su objavili:

– Prva polusezona je završena, zasluženo drugo mjesto naših divnih djevojaka! Hvala svima koji su nas bodrili i podržavali, a mi nastavljamo s radom borbenije i pametnije. Nadamo se da ćete biti uz nas u nastavku, gdje će naše djevojke i treneri vratiti tron koji im pripada. Čestitke ostalim ekipama i vidimo se u drugoj polusezoni! @youngconvicts posebne zahvale za najbolje navijače i podršku, kaže se u saopštenju.

Odbojkaši OK Block-Out-a, u svojoj prvoj sezoni, a uokviru 9.kola Superlige, grupa Jug, bili su domaćini ekipi OK „Breza 1934“ iz Breze. Nažalost, doživjeli su i osmi poraz u prvenstvu.

Rezultat:

OK “Blok-Block Out” Zenica – OK “Breza 1934” Breza 0:3 (19:25, 18:25, 13:25) – 50:75;

U narednom 10.kolu odbojkaši OK Block Out su gosti kod OK Mladost iz Žepča.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno