Košarka

Press u OKK “Čelik”: Ove subote u 20 sati u gradskoj Areni OKK Čelik – KK Gen iz Sarajeva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u OKK “Čelik”: Ove subote u 20 sati u gradskoj Areni OKK Čelik – KK Gen iz Sarajeva – Sedmo kolo A-1 lige KSBiH, OKK Čelik – KK Gen, subota 30.11. 2019.godine u 20 sati – centralni teren gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici.

U prostorijama OKK Čelik danas, 29.11.2019.godine, održana je konferencija za medije OKK Čelik.

Povod za press je utakmica 7.kola A-1 lige KSBiH, sezona 2019/2020, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Gen iz Sarajeva.

Prisutnim novinarima obratili su se Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik i u ulozi moderatora, Armel Mujaković, šef struke OKK Čelik, te košarkaši OKK Čelik, Anes Podojak i Aner Đulan.

Predsjednik Bulajić se na početku osvrnuo na pobjedu u prošlom kolu u Travniku i istakao da sve linije u timu funkcionisale a da će u drugom dijelu sezone to biti još bolje. Zabilježena je treće pobjeda u nizu i nada se da će protiv sarajevske ekipe Gen biti još bolje i nada se drugoj domaćoj pobjedi. Potrebno je zadržati povjerenje navijača i nastaviti pobjedonosni niz.

Šef struke, Armel Mujaković, nakratko se osvrnuo  na zadnju utakmicu u Travniku i ističe da je bila dosta teška i da su potrošili dosta energije.

-Mi smo u nizu od tri pobjede, pokušat ćemo da ispravimo greške iz ranijih utakmica, a to je olako ispuštanje prednosti od 10-15 poena i ne dozvoliti protivničkoj ekipi da to olako sustigne. Dobili smo samopuzdanje nakon pobjeda. U subotnjoj utakmici ćemo pokušati da zatvorimo njihove glavne igrače, Arijana Radana i Hamzu Begića. Nadam se pobjedi uz podršku navijača, koje pozivam da nas podrže.

Sve je do nas, moramo dogovor iz svlačionice prenijeti na parket i pobjeda ne bi trebala doći u pitanje -, izjavio je trener Mujaković, kazavši još da je upitan nastup Armina Avdibegovića, koji nije igrao ni u Travniku, a na povredu se žali i Namik Varupa.

Mladi Anes Podojak je svojim igrama stekao povjerenje trenera i naklonost zeničkih navijača.

-Vidim da je velika odgovornost na meni, ali ja dobro treniram, trudim se na utakmicama i mogu mnogo uraditi na terenu. Ako budemo igrali kao u zadnjim utakmicama, možemo pobjediti -, optimista je mladi Anes Podojak.

Jedan od mlađih igrača koji sve više dobija povjerenje trenera je i Aner Đulan.

-Tri uzastopne pobjede su nam dobar vjetar u leđa, nakon nešto lošijih rezultata kod kuće. Trebamo u subotu iznijeti pozitivnu energiju na teren. Ispoštovati zadatke trenera i odigrati što bolje. U tom slučaju pozitivan rezultat neće izostati i tako nastavljamo sa Bosnom borbu za sami vrh tabele-, kazao je Aner Đulan.

Iz kluba pozivaju navijače da ih podrže u ovom meču i da budu njihov šesti igrač. Uz dobru igru, veliku želju i energiju, zalaganjem na terenu, što je krasilo ekipu u posljednjim utakmicama, uz podršku navijača sa tribina, nastaviti pobjedonosni niz i zadržati se pri vrhu tabele.

Parovi 7.kola:

Čelik – Gen

Bosna Royal – Igman Burch Un.

Bošnjak – Radnički

Gračanica – Travnik

Brčko Distrikt – Turbina

IBU Spartans – Konjic

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno