Posuđeno

Koliko kalorija sadrži baklava?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Baklava je kolač koji se sastoji od mnogo tankih slojeva tijesta, mljevenih oraha, šećera, putera i ulja. Ovaj izvanredni kolač potiče s Bliskog istoka, a popularan je u svim dijelovima svijeta. Hranjivi sadržaj baklave ovisi o specifičnom receptu i veličini komada koji se poslužuje. Tipična veličina serviranja baklave, bez dodatnih sastojaka, prema Fitbitu, sadrži dvije unce.

Kalorije

Komad baklave ima ukupno 230 kalorija, što je oko 11, 5% dnevne količine kalorija, uz pretpostavku da dnevno unosite 2.000 kalorija. Baklava osigurava 118 kalorija ugljikohidrata, 100 kalorija masti i 12 kalorija proteina.

Vitamini i minerali

Komad baklave sadrži 75 mg natrijuma. Također, sadrži 6% dnevne vrijednosti željeza i 2% kalcija.

Koliko je potrebno da se sagore kalorije unesene baklavom? Kako biste sagorjeli 100 kalorija unesenih baklavom potrebno je 28 minuta šetnje. Druge aktivnosti poput plivanja bi zahtijevale osam minuta, trčanje 11 minuta, a vožnja bicikla 15.

Preuzeto sa Bodycontrol.ba

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno