Naše

Inspekcija: Rješenje inspektora rada nije konačno, UNZE može nastaviti raditi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenicablog se obratio na temu Rješenja, koje je UNZE dobio od kantonalnog inspektora za rad, Upravi za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona. Pitali smo šta konkretno rješenje sa rokom izvršenja od 24 sata znači za UNZE, te kako će biti nastavljena akademska godina. Kako smo i u prethodnom tekstu naveli, Rješenje inspektora nije konačno, na njega se UNZE može žaliti (i vjerovatno već jeste, ali ne saopćava se ništa zvanično).

Podsjećamo na članak KOJI SMO NA OVOM LINKU danas objavili

Prenosimo odgovor koji smo dobili:

-Poštovani, shodno Vašem upitu obavještavam Vas da rješenje JU Univerzitetu u Zenici koji je donio Kantonalni inspektor rada za oblast radnih odnosa, nije konačno i univerzitet može nastaviti raditi tako da isto nije razlog za prekid nastave odnosno akademske godine.

Iza ovog prilično nejasnog odgovora ostaje da se zaključi da odluka jeste obavezujuća, a ko će snositi odgovornost za njeno neprovođenje, ostaje da se vidi. U svakom slučaju, “igra” sa hiljadama studenata nimalo nije prijatna, tim prije što se na isti način obračun poreza vodi već desetak godina…

REAGOVANJE REKTORA KUKIĆA PROČITAJTE NA OVOM LINKU

SAOPĆENJE REKTORATA NA OVOM LINKU

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno