Naše

Saopćenje za javnost Rektorata UNZE

Na danas održanom sastanku s predstavnicima Unije studenata Univerziteta u Zenici, kojem su prisustovali prorektori, te predstavnici Upravnog odbora i Sindikalne organizacije Univerziteta, rektor prof. dr. Damir Kukić je upoznao prisutne sa sadržajem Rješenja Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

Na sastanku je iskazano uvjerenje da je UNZE, sklapajući ugovore sa spoljnim saradnicima, postupao u skladu s odredbama Zakona o visokom obrazovanju, te da neće dozvoliti da prava studenata budu dovedena u pitanje.

To znači da će Rektorat Univerziteta učiniti sve, u okviru zakonskih odredbi, da se realizira nastava u ljetnom semestru ove akademske godine, kao i da se realiziraju predstojeći ispitni rokovi na način kako je to predviđeno Zakonom o visokom obrazovanju Zeničko-dobojskog kantona, Statutom i odlukama Senata Univerziteta u Zenici.

Konstatirano je, također, kako je Univerzitet u Zenici prvi univerzitet u Bosni i Hercegovini koji je dobio institucionalnu reakreditaciju, te da se ovakvim rješenjem ne može osporiti dvadeset godina njegovog postojanja i njegovo djelovanje u budućnosti.

Koristeći legitimna sredstva, u okviru predviđenih pravnih procedura, Univerzitet u Zenici će uputiti Žalbu nadležnim organima s uvjerenjem da će to doprinijeti adekvatnom rješenju koje će omogućiti daljnje neometano funkcioniranje Univerziteta u Zenici.

UNZE/Derviša Zahirović, stručni saradnik za informisanje

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi