Naše

Bitić-Ramić: Oblaci, smog i prljavština nad Zenicom. Organizujemo kvalifikacije za EP bez ičije pomoći

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prenosimo u cijelosti vrlo zanimljivo javno obraćanje Jasenke Bitić Ramić, rukovoditeljice Plesne akademije Victory Zenica:

Daa, spustili se oblaci nad Zenicom. Spustio se sav smog, sva prljavština, sve negativno, sve se sastalo ne znam odakle da počnem.

Nikad se nisam oglasila na neke stvari iako je previše njih prešlo preko mojih leđa, iako sam dobro upoznata kako je NEmati podršku (dok drugi to olako dobiju, jer imaju koga uhvatiti za ruku), kako je sve raditi sam, kako je boriti se sa rogatima.

Vrlo dobro znam kako je kad neko prijeti da nećeš više nikad zaplesati u svom rođenom gradu. Vrlo dobro znam kako se prijeti da ćeš biti izbačen iz neke sale, prostorije ili dvorane gdje treniraš preko stotinu djece.

Veoma sam upoznata sa “Facama” koje uzmu velike pare za kojekakve festivale pa sve nas iskoriste za džaba da im “popunimo” programe.

NE-NIKADA NISMO PLAĆENI ZA BILO KOJI NASTUP, FESTIVAL, ORGANIZACIJU U ZENICI GRADU.

Vrlo dobro znam kako se podržavaju osobe koje nisu rođene u Zenici, koje su došle sa strane i koje se “tale” sa istim koji im pružaju pomoć.

Nisam od onih koja uzima ili dijeli “tal” niti žu ikada biti. Niti sam klub koji ima samo šest takmicara, a ima podršku Ministarstva i Grada.

Nisam klub koji trenira na račun Grada niti sam klub koji ima samo 20 članova i predstavlja se enormnim klubom kojem troškove snose drugi, a pored toga se predstavljaju kao brend koji rade sve sami.

Igrate se sa nama kao sa lutkama što su se nekada djeca igrala.

Dičila sam se svojom Zenicom, nosila zastave na takmičenjima od svoje šeste godine, pa sve do dan danas.

Da ne pišem šta sam sve postigla i osvojila, sa kojim licima sam sve radila, koliko sam predstavila svoj grad. Da ne pišem koliko nagrada za inostrana takmičenja sam dobila, koliko su djeca mog kluba osvojila.

Vratimo se sa takmičenja nema ko da nas dočeka, ZENICO MOJA.

Vi se igrajte policajaca i kauboja sa nama, gledajte ko je s kim dobar pa njega i podržite.

DALA SAM KRV SVOJU ZA OVAJ GRAD, a gdje ja živim i šta dočeka.

Dok svi vi mislite da moj klub ima dugogodišnju podršku od grada i svih ostalih institucija, evo mene javno da vas razuvjerim.

ORGANIZUJEMO KVALIFIKACIJE ZA EUROPSKO PRVENSTVO SAMI BEZ IČIJE POMOĆI.

Lijep pozdrav Jasenka Bitić Ramić – Victory akademija

Vezani sadržaj: Plesna Akademija VICTORY organizuje “Victory Dance Competition” koji je ujedno i kvalifikacija za “IDC Europsko prvenstvo” u Austriji

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno