Zenica

FOTO: Predavanje ambasadora Budimira Lončara i akademika prof.dr. Asima Kurjaka na UNZE

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Predavanje ambasadora Budimira Lončara i akademika prof.dr. Asima Kurjaka na UNZE – U zgradi Ekonomskog i Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici održana su tematska predavanje na temu “Svijet,Europa,region i BiH – 30 godina nakon rušenja Berlinskog zida” i “Značaj izgradnje znanstvenih lidera za budućnost Bosne i Hercegovine”.

Specijalni gosti i predavači su bili bard diplomatije Jugoslavije i Hrvatske, čovjek koji ove godine slavi 70 godina aktivnog bavljenja diplomatijom gospodin Budimir Lončar i akademik profesor doktor Asim Kurjak koji do sada objavio čak 114 knjiga iz oblasti svoje znanosti, a trenutno živi i stvara u Kataru.

Inicijatori i domaćini ove posjete su bili rektor Univerziteta u Zenici prof. dr. Damir Kukić, te delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i kantonalni zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak, koji su danas goste upoznali sa kulturnim i turističkim znamenitostima grada Zenice.

Studente, akademsku zajednicu i građane Zenice gosti su upoznali sa svojim dosadašnjim životnim i profesionalnim iskustvima, kao i mišljenju o budućnosti regiona, BiH i svijeta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno