Zenica

FOTO: Ljubitelji Alfa Romea u Zenici izložili svoje ljubimce

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Alfa Romeo klub Zenica već 4. godinu zaredom u centru grada sugrađanima priređuje istinski spektakl uz automobile s registarskim tablama zemalja regije, ali i Evrope. Po prvi put ove godine organizovana je i noćna izložba uz prateći vatromet koji je u subotu navečer primamio pažnju svih prolaznika, kao i više od stotinu vozila parkiranih u centru grada.

U razgovoru za Klix.ba predsjednik Alfa Romeo kluba Zenica Muhedin Fejzić je kazao kako im je drago da iz godine u godinu napreduju i priređuju veći događaj za sugrađane.

“Mi ne možemo nikoga izdvojiti od naših gostiju jer nam je drago da imamo prijatelje iz cijele Evrope. Drago nam je što su sugrađani svojim prisustvom uveličali naš događaj. Alfa Romeo je vozilo koje ima emociju i svi ovi ljudi vole svoje automobile bez obzira na cijenu. Kada osjetite sportsku stranu ovog vozila, jednostavno ga zavolite”, kazao je Fejzić.

Među gostima je i Ivo Šabonjić koji je sa svojom Alfom došao iz Splita. Ljubav prema Alfi nastala je s prvim pritiskom pedale gasa.

“Ovo je dinamičan sportski automobil i kada to osjetite, tada ga i zavolite. Iako govore da se Alfe najviše kvare, to su komentari onih koji su ljubomorni na ovakva druženja”, govori kroz smijeh Šabonjić te dodaje:

“Istina je da je Alfa Romeo krajem 70-ih i početkom 80-ih godina radio automobile od lošeg materijala i od tada se i danas vuku priče da se automobil kvari i da je loš, ali zaista to nije tako.”

Najviše pažnje među više od stotinu automobila plijenila je 156-ca Slovenca Klaudija Šlosa. Kupio ju je prije 12 godina, a zadnjih deset godina intenzivno je uređuje.

“Ovo mi je četvrta 156-ca, a ovu čuvam i pazim već 12 godina. Oduvijek sam zaljubljen u talijanska vozila, a na ovom svom primjerku uvijek nešto radim. Trenutna cijena obične 156-ce u Sloveniji je oko 2.000 eura, ali onoliko koliko sam ja uložio u ovo vozilo, sigurno nije cijena po kojoj ga sada mogu prodati”, govori Šlos.

Skupove ljubitelja Alfa Romeo automobila obilazi sa svojom suprugom, a do sada je bio na više od stotinu susreta. U životu ništa ne trpi zbog ljubavi prema limenom ljubimcu koji ima 2.4 multijet dizelski motor i čipovanih 200 konjskih snaga.

U sklopu današnjeg dana bit će održana i trka na Glavnoj gradskom magistrali u Zenici, a svi građani Zenice još danas će imati priliku pogledati talijansku kreaciju sportskog automobila.

klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno