Zenica

U Tetovu kod Zenice gradi se jedna od najmodernijih osnovnih škola u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Projekt izgradnje nove škole u Tetovu uslijedio je nakon brojnih inicijativa roditelja i upravnog odbora dosadašnje škole nakon što se obrušio jedan od plafona u školskoj učionici za vrijeme raspusta. Finansijer izgradnje škole je Vlada Zeničko-dobojskog kantona koja je osigurala 2,3 miliona KM za novu zgradu.

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević obišao je gradilište, a u izjavi je kazao kako će prva faza projekta biti realizirana za nekoliko dana, nakon čega će uslijediti realizacija druge faze koja podrazumijeva unutrašnje uređenje objekta i postavljanje stolarije na zgradu objekta.

“Za prvu fazu smo izdvojili 1,2 miliona KM, a potom slijedi druga faza i opremanje škole za što je prema projektu predviđen iznos od 1,1 milion KM. Osigurali smo cjelokupan iznos za završetak obje faze tako da nismo u toku s navodima da je dio sredstava osigurala Vlada Federacije BiH. Radovi idu prema planu i očekujemo da izvođači završe posao u roku. Nova školska zgrada će biti najljepša i najmodernija u BiH i pružit će djeci i zaposlenima najbolje uslove za odvijanje nastavnog procesa i boravak u školi”, izjavio je Galijašević.

Nova zgrada OŠ “Hasan Kikić” bit će prvi novoizgrađeni školski objekt na području Zeničko-dobojskog kantona nakon rata. Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Mensur Sinanović je za Klix.ba izjavio da bi radovi trebali biti završeni do kraja godine.

Objekt će imati osam učionica, dvije višenamjenske prostorije, upravne prostorije, energetski blok, prostorije koje će se koristiti za nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja, igralište za mlađu djecu, kao i sportski poligon za sve uzraste.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno