Naše

FOTO: ako laže “Uprava”, ne lažu fotografije – dosadašnji korisnici prostorija Doma mladih ipak na ulici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: ako laže “Uprava”, ne lažu fotografije – dosadašnji korisnici prostorija Doma mladih ipak na ulici – Zenicablog je, bez ikakvih dodatnih komentara, prenio informaciju iz Doma mladih o deložaciji iz prostora koje su dvije decenije korištene. PROČITATI OVDJE.

Iako je informacija potvrđena iz više izvora, na web stranici Gradske uprave pojavilo se danas SAOPĆENJE u kojem se “pojedini portali” prozivaju za novodno širenje neistina. uz već oprobani “recept” spinovanja i zamjene teza, spočitava se da je nešto napisano, što nije, da je rečeno, što nije, te da se radi o medijskom članku, što apsolutno nije tačno, nego se radilo o javnoj objavi Doma mladih, da prekida sve aktivnosti, zbog obaveze izlaska iz prostora.

Najgore u svemu, u svom saopćenju iz Uprave potvrđuju da će raspisati Javni poziv i da će svi “jednakopravno konkurisati”, te da uopće nije bilo ni želje ni volje da se korisnici prostora u posljednje dvije decenije prime na razgovor. Na stranici doma mladih večeras je objavljena foto galerija koja je potvrdila tvrdnje iz ranijih statusa, tj. da su dosadašnji korisnici izašli – ovaj, kao i prethodni post prenosimo U CJELOSTI BEZ IKAKVIH INTERVENCIJA, u namjeri da se čuje i glas onih kojima zvanični mediji plaćeni novcewm građana i iz budžeta sigurno neće posvetiti pažnju.

DOM MLADIH – Obavještenje:
Dom mladih je prije 15 dana dobio obavještenje od Gradskih organa (Službe za privredu i finansije) da MORA nakon 24 godine uspješnog rada sa djecom i omladinom, roku od 15 dana isprazniti prostor zbog nepostojanja “pravnog osnova”, od svih lica i stvari. Iznenađenje je veće jer u ovom objektu svoju aktivnost obaljaju pored Doma mladih i Asocijacija Margina i PD Vedro. U toku ovih 15 dana smo pokušavali stupiti u kontakt sa gradonačelnikom gosp. Kasumovićem kako bi regulisali “pravni osnov” ali nismo uspjeli.

Taj rok je istekao u ponedeljak 23.04.2018 godine kada nas je posjetila komisija Gradske uprave sa namjerom da zapečati objekat. Morali smo pristupiti iseljenju i inventar pod hitno pohraniti do daljnjega na bezbjedno mjesto.

Odmah smo pokrenuli incijativu da se ovaj objekat vrati organizaciji Dom mladih ali dali ćemo uspjeti neznamo. Zbog novonastale situacije obavještavamo sve članove i prijatelje Doma mladih da do daljnjega neće biti aktivnosti. Nekoliko slika će najbolje ilustrirati novo nastalu situaciju.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno