Naše

Dom mladih napušta svoj dugogodišnji prostor?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dom mladih napušta svoj dugogodišnji prostor? – Lijep pozdrav svim članovima ove grupe. Pozdravljam prijatelje naših prijatelja te zahvaljujem na podršci i saradnji koja teče već više od petnaest godina. Istovremeno vas sve želim obavijestiti da je Udruženje građana “Dom mladih” u čijem okrilju je konkretizirano naše druženje, prije petnaest dana dobilo obavijest (naređenje) odgovarajućih službi i Grada Zenica da zgradu u kojoj smo radili i družili se, napustimo, stoji u dopisu koji je upućen preko društvenih mreža i našem portalu, a u kojem se dalje navodi….

– Taj rok koji su nam dali istječe u ponedjeljak. Tokom ovih petnaest dana na sve moguće načine pokušavali smo stupiti u kontakt i razgovarati s gradonačelnikom ili nekim od njegovih bližih saradnika, ali u tome nismo uspjeli. Nadali smo se da ćemo naići na razumijevanje i postići dogovor koji bi omogućio rad u dosadašnjim prostorijama ili, u najgorem slučaju, pronaći nekakvo alternativno rješenje, drugi prostor, ako je ovaj već nekome “zapeo za oko”, ali ni kontakta, ni dogovora, ni rješenja. Smatram da su na ovaj način zakinuta djeca i mladi kojih je na stotine prošlo kroz razne sekcije.Oni prvi među njima su već ljudi, uspješni studenti, učenici srednjih škola. Bilo je lijepo učestvovati u odrastanju te djece i formiranju njihovih ličnosti. Živi i zdravi bili, gradili ovaj grad ljepšim i osjetljivijim za neke stvari koje život čine ugodnijim i ljudskijim, s mnogo više pažnje i razumijevanja.
Još jednom hvala na podršci koju ste pružali i pružate.

Hvala u ime Udruženja građana “Dom mladih”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno