Ostali sportovi

FOTO: Aero klub Zenica- Federalno prvenstvo aero modelara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
U subotu 11.09.2021. godine na terenima Mostarskog blata kod Mostara, uz pridržavanje svih mjera predostrožnosti usljed Covid pandemije, Aero klub Zenica zajedno sa Vazduhoplovnim/Zrakoplovnim savezom BiH uspješno je organizovao Federalno prvenstvo, takmičenje aero modelara juniora i seniora sa slobodno letečim modelima F1A, F1B i A1 dječiji modeli.
Takmičenje aero modelara sa slobodno letečim modelima u klasama F1AB i A1  se održava u skladu sa FAI i Sportskim pravilnikom saveza BiH.
Ovi modeli po klasifikaciji međunarodne federacije FAI su namjenjeni kao što im i samo ime kaže za slobodno letenje bez bilo kakve kotrole i to na otvorenim terenima, što je i osnovni razlog da je takmičenje organizovano u prostranom mostarskom blatu.
Na takmičenju su uzeli učešće modelari iz Mostara, Visokog i Zenice i juniori iz Zenice. Seniorska ekipa Aero kluba Zenice koju su sačinjavali: Admir Subašić, Faik Čičak i Ferid Zilić su zauzeli prvo mjsto u klasi F1A jedrilica ispred ekipe Mostara i Aero kluba „Izet Kurtalić“ iz Visokog koja je bila nepotpuna.
Naš mladi kolega Admir Subašić je najbolje plasirani takmičar u ovoj klasi i zauzeo je treće mjesto. Milivoje Nedić je imao odličan nastup na ovom  takmičenju pa je  pojedinačnoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju i prvo mjesto u svojoj kategoriji, ekipno su on i Predrag Šarkinović također zauzeli prvo mjesto.
Nažalost na takmičenju je jedino Aero klub Zenica imao podmladak sa sedam članova, koji su se takmičili u klasi modela A1, također slobodno leteći modeli manjih dimenzija namjenjenih djeci. Oni su također osvojili ekipno prvo mjesto a nastupili su u sastavu Ćosić Bilal, prvo mjesto pojedinačno, Hamza Zilić drugo mjesto pojedinačno, i Anastazija Borojević treće mjesto pojedinačno, dok je juniorska ekipa Zenica II u sastavu Ahmed Zilić, Ćosić Rejhan i Haris Plačo zauzela drugo mjesto.
Takmičenje je održano po veoma lijepom i sunčanom vremenu. Prisutni modelari i gosti su pohvalili dobru organizaciju koji su u ovim teškim vremenima obezbijedili optimalne uvjete za održavanje takmičenja.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno