Sudske klupe

Dvostruki ubica Aleksa Mican se danas nije vratio u KPZ Zenica, raspisana potjernica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dvostruki ubojica Aleksa Mican koji je pušten na dopust, danas se nije vratio u zenički zatvor, potvdio je za Klix.ba Rusmir Isak, direktor Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Kako je Isak kazao, Mican je na dopust pušten prije nego što je on preuzeo funkciju direktora te s obzirom na to da se nije vratio za njim je raspisana potjernica. Mican je 2004. godine ubio Senada Lepiricu iz Bugojna i Adema Ćatića, radnike firme “IT Computers”, u stanu koji je unajmio u naselju Mojmilo, a zatim je ukrao pet laptopa. U radnike je ispalio 12 metaka.

Osuđen je na 25 godina zatvora, a do sada je odslužio 19 godina. Protiv Micana je od 2000. godine podneseno 30 prijava zbog više kaznenih djela. Za njim su raspisane i dvije potjernice. Jednu je raspisao Općinski sud u Sarajevu 2002., a drugu Općinski sud u Zenici 2004. godine.

Aleksa Mican, čije je pravo ime Anis Kundalić, koristio je tijekom svojih prevara i drugih kriminalnih radnji brojna imena.

UPDATE – u toku akcija hapšenja



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno