Sudske klupe

Potvrđena optužnica: Prijetio i pucao na komšije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon okončanja istrage Zeničanin Ilija Milanović je optužen za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Ilija Milanović je, nakon istrage koju je protiv njega vodilo Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, optužen za ugrožavanje sigurnosti na štetu komšija kojima je prijetio i gađao ih iz vazdušne puške.

Prema optužnici koju je protiv 79-godišnjeg Zeničanina potvrdio Općinski sud u Zenici, on je krivično djelo počinio 9. juna ove godine u večernjim satima u Raspotočju, kada su ispred njegove kuće naišli njegova komšinica R. G. i njen suprug R. M, a u blizini je bila i njihova kćerka R. M.

Prema navodima iz optužnog akta, nakon kraće rasprave sa komšijama Milanović je prvo muškarca pogodio kamenom u leđa, a potom je iz šupe izvadio vazdušnu pušku, takozvanu ptičarku, i ispalio nekoliko hitaca prema njemu i njegovoj supruzi.

– Nakon toga ih je počeo vrijeđati i prijetiti obraćajući im se riječima: “Ko vas je ovdje doveo, pobit ću vas sve ko zečeve”, a kada mu je R. M. rekao da će ga prijaviti policiji, odgovorio mu je: “Meni policija ne može ništa, ja se policije ne bojim.” Bio je svjestan da prijetnjama da će napasti na njihov život ugrožava njihovu sigurnost, što je i htio, a njegove prijetnje kod R. G, R. M. i njihove kćerke R. M. izazvale su osjećaj straha za vlastiti život.

On je, dakle, ugrozio sigurnost više osoba ozbiljnom prijetnjom da će napasti na njihov život, čime bi počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, stoji u optužnici. On do sada nije bio osuđivan, a prilikom ispitivanja pred tužiocem izjavio je da prihvata krivicu. Budući da se radi o krivičnom djelu za koje se može odrediti kazna u trajanju od tri mjeseca do pet godina, tužilac je Sudu uputio zahtjev za izdavanje kaznenog naloga, prema kojem bi, ukoliko se Sud s njim složi, optuženom izrekao uslovnu osudu.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno