Info

Cijene proizvoda za ličnu potrošnju

Cijene proizvoda za ličnu potrošnju
Cijene proizvoda za ličnu potrošnju
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Cijene proizvoda za ličnu potrošnju- Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u BiH, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u aprilu su niže za 0,3 odsto u odnosu na mart.

Hrana i bezalkoholna pića skuplji su za 0,3 odsto, alkoholna pića i duvan za 0,1 odsto, za koliko su skuplji i zdravstvo, te rekreacija i kultura.

Odjeća i obuća skuplji su za 0,7 odsto, prevoz za 0,9 odsto, a ostala dobra i usluge za 0,8 odsto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Stanovanje, voda, električna energija, plin i drugi energenti jeftiniji su za 5,3 odsto.

Cijene u aprilu, u odnosu na isti mjesec prethodne godine, niže su za 1,6 odsto.

Cijene hrane i bezalkoholnih pića niže su za 1,7 odsto, odjeće i obuće za 8,2 odsto, stanovanja, vode, električne energije, plina i drugih energenata za 0,7 odsto, namještaja, aparata za domaćinstvo i redovno održavanje kuće za 1,3 odsto, za koliko su niže i cijene komunikacija, te prevoza za 7,5 odsto.

Alkoholna pića i duvan skuplji su za 8,5 odsto, zdravstvo za 0,8 odsto, obrazovanje za 1,5 odsto, restorani i hoteli za 0,6 odsto, te ostala dobra i usluge za 0,2 odsto.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno