Politika

Arnel Isak: Moje imenovanje je dogovoreno, sutra odluka o podršci Vukoji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Lideri stranaka Trojke danas su održali sastanak sa federalnim zastupnicima i ministrima u Vladi FBiH iz NiP-a, SDP-a i Naše stranke, nešto prije održavanja sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, a koji nije zasjedao od formiranja nove Vlade.

U četvrtak bi se na dnevnom redu sjednice mogla naći i dva imenovanja oko kojih postoje unutarstranačka neslaganja unutar većine u Federalnom parlamentu. Riječ je o imenovanju Arnela Isaka za dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma PFBiH i imenovanju Marina Vukoje, na kojem insistira HDZ, za sudiju Ustavnog suda BiH.

U izjavi za Klix.ba zastupnik u Predstavničkom domu PFBiH Arnel Isak kaže da ova dva imenovanja nisu ničim uslovljena te da će se on, Elzina Pirić i Kenan Uzunović, koji djeluju u sklopu jednog Kluba, sutra izjasniti o podršci Marinu Vukoji.

S druge strane, naglašava, njegovo imenovanje su lideri stranaka Trojke podržali.

“Ništa se ne uslovljava. Predsjednici stranaka su dogovorili, nema to ništa, uz dužno poštovanje, s zastupnicima, dakle Nermin Nikšić, Edin Forto i Elmedin Konaković su me podržali”, rekao je Isak za Klix.ba.

Pitali smo ga da li će on podržati imenovanje Marina Vukoje.

“Ne znam šta će nam uputiti Komisija za izbor i imenovanje. Sutra će biti sastanak Kluba pa ćemo donijeti stav i glasati. Nikome nismo obećali da ćemo glasati ni da nećemo. Sutra je Kolegij, pa ćemo nakon njega imati sastanak Kluba i odlučiti”, zaključio je Isak.

Izvor: Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno