Politika

Ministar Sirovica primio pobjednike turnira u sjedećoj odbojci u Kataloniji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Adnan Sirovica upriličio je danas prijem za igrače i članove uprave Kluba sjedeće odbojke “Bosna” iz Zenice, koji su prošle sedmice osvojili zlato na Prvom međunarodnom turniru u sjedećoj odbojci u Kataloniji (ESP).

Zeničani su u špansku pokrajinu otputovali na poziv Paraolimpijskog komiteta Evrope i bili su jedina neporažena ekipa na takmičenju, a u finalu su protiv reprezentativnog kluba Italije slavili sa 3-0. Na turniru su učestvovale i ekipe Andaluzije te domaćina Katalonije.

Turnir je održan od 24. do 26. juna u okviru manifestacije Treća sedmica sporta Katalonije, a pored zvaničnih utakmica, ekipe su imale i zajedničke treninge na kojima su igrači iz Bosne i Hercegovine i Italije iskoristili priliku da pokažu selekcijama Katalonije i Andaluzije neke osnovne “trikove” igre, razmjenjujući iskustva i znanja.

Trener Ferhat Šehić, kapiten ekipe Mirsad Muračević, igrač Mensur Šabanović i predsjednik UO Omer Pojskić izrazili su zadovoljstvo što su bili u prilici da na ovom sportskom događaju dostojanstveno predstave Zenicu, Zeničko-dobojski kanton i državu BiH, naglasivši da Paraolimpijski komitet Evrope prepoznaje kvalitet sjedeće odbojke u BiH te svesrdno podržava njen razvoj u muškim i ženskim kategorijama.

Zahvalili su se Ministarstvu za boračka pitanja i resornom ministru Sirovici što su finansijski pomogli odlazak ekipe u Kataloniju.

– Ponosam sam zbog uspjeha naših odbojkaša na ovom turniru. Ministarstvo će nastaviti podržavati sve dobre i kvalitetne projekte sportista, jer na ovaj način predstavljaju naš kanton u najljepšem svjetlu, a nastojat ćemo da u ovoj oblasti napravimo i određena poboljšanja – rekao je ministar Sirovica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno